V Piranskem zalivu je bilo napeto

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Tudi nedelja ni minila brez napetosti v Piranskem zalivu.
Oglej si celoten članek

Slovenski policisti so posredovali zaradi nezakonitega vplutja ene hrvaške ribiške ladje in dveh plovil hrvaških varnostnih organov, ki sta jo spremljali, je poročal Radio Slovenija. 

Slovenska policija je med drugim ukrepala tudi v petek, ko je v slovenske vode nezakonito vplulo osmih hrvaških plovil, od tega dve ribiški ladji in šest plovil varnostnih organov.

Slo - Hr odnosi "Sosedje, ne pozabimo še na ta problem!"

Savudrijski ribiči so sicer na četrtkovem srečanju s predstavniki petih hrvaških ministrstev v Zagrebu dobili zagotovila, da bodo hrvaške inštitucije zaščitile njihove dosedanje pravice ribolova do sredinske črte v Piranskem zalivu. Po srečanju niso želeli razkriti več podrobnosti o tem, kako bodo ravnali, če bodo iz Slovenije dobili kazni zaradi ribarjenja v morju v Piranskem zalivu.

Kazni Toliko naj bi plačali hrvaški ribiči

Hrvaški radio pa je v petek poročal, da naj bi morebitne kazni slovenske ribiške inšpekcije in slovenske policije pošiljali na hrvaško notranje ministrstvo.

Slovenija Policija: Če hrvaški ribiči ne bodo poravnali glob, jim lahko preprečimo vstop v državo

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 18:20 8. Januar 2018.

    Ribiči pač lovijo ribe kar je le kraja. Kaj počne tuja policija na slovenskem ozemlju? To je huda kršitev ozemeljske …

  • 19:08 7. Januar 2018.

    berto jajc ni jajc.

  • 19:07 7. Januar 2018.

    Kolinda Kitarovič je frajerka,, ZIDAN JE CAR;;ERJAVEC JE NAJVEČJI CAR

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.