Slovenija
8249 ogledov

V Piranskem zalivu je bilo napeto

Slovenija 11.04.13, piranski zaliv, ribici, ciplji, ribolov, foto: Zurnal24 Žurnal24 main
Tudi nedelja ni minila brez napetosti v Piranskem zalivu.

Slovenski policisti so posredovali zaradi nezakonitega vplutja ene hrvaške ribiške ladje in dveh plovil hrvaških varnostnih organov, ki sta jo spremljali, je poročal Radio Slovenija. 

Slovenska policija je med drugim ukrepala tudi v petek, ko je v slovenske vode nezakonito vplulo osmih hrvaških plovil, od tega dve ribiški ladji in šest plovil varnostnih organov.

Slovenska in hrvaška zastava Slo - Hr odnosi Slovenija "Sosedje, ne pozabimo še na ta problem!"

Savudrijski ribiči so sicer na četrtkovem srečanju s predstavniki petih hrvaških ministrstev v Zagrebu dobili zagotovila, da bodo hrvaške inštitucije zaščitile njihove dosedanje pravice ribolova do sredinske črte v Piranskem zalivu. Po srečanju niso želeli razkriti več podrobnosti o tem, kako bodo ravnali, če bodo iz Slovenije dobili kazni zaradi ribarjenja v morju v Piranskem zalivu.

Hrvaški ribiči Kazni Slovenija Toliko naj bi plačali hrvaški ribiči

Hrvaški radio pa je v petek poročal, da naj bi morebitne kazni slovenske ribiške inšpekcije in slovenske policije pošiljali na hrvaško notranje ministrstvo.

Hrvaški ribiči in hrvaška policija Slovenija Policija: Če hrvaški ribiči ne bodo poravnali glob, jim lahko preprečimo vstop v državo

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Tupamaros 18:20 08.januar 2018.

    Ribiči pač lovijo ribe kar je le kraja. Kaj počne tuja policija na slovenskem ozemlju? To je huda kršitev ozemeljske suverenosti in mednarodnega prava. Mednarodna skupnost, EU, bi morali nemudoma intervenirati. Da ne pride do oboroženih konfliktov. Kar ni izključeno. ...prikaži več Tam se srečujejo oboroženi ljudje. Dovolj bo, da se komu utrga.

  • Avatar čavez
    čavez 19:08 07.januar 2018.

    berto jajc ni jajc.

  • stary1 19:07 07.januar 2018.

    Kolinda Kitarovič je frajerka,, ZIDAN JE CAR;;ERJAVEC JE NAJVEČJI CAR

Sorodne novice