Poškodovanih 15 policistov, ena oseba se zdravi v UKC Lj

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Vrečar je ocenil, da so se policisti na včerajšnjem protestu odzvali primerno.
Oglej si celoten članek

"Ti ljudje niso prišli protestirat na miren način, ampak z namenom napada na policiste," je že včeraj poudaril direktor PU Ljubljana Stanislav Vrečar. V današnji izjavi za javnost pa je povedal, da je bilo v izgredih poškodovanih 15 policistov, od teh jih je 5 poiskalo zdravniško pomoč.

"Poleg policistov je bila poškodovana še ena oseba, ki se zdravi v kliničnem centru," je dodal Vrečar. Napravljene več škode na premoženju, poškodovane so bile štiri stojnice, zabojniki, vozila, stekla na javnih ustanovah.

Ljubljana Nasilni protesti, policija uporabila vodni top. Oglasil se je Janša.

Policist je bil primoran uporabiti prisilna sredstva

Do zdaj so policisti ugotovili 52 kršitev odloka o prepovedi zbiranja in gibanja ter več kršitev odloka o javni varnosti. Zasegli so več pirotehničnih predmetov. Pridržali so 10 oseb, še tri so privedli naknadno, a so vse izpustili in zdaj zoper vse vodijo kazenske postopke.

Vrečar je pojasnil tudi, zakaj je policist uporabil prisilna sredstva v boju z eno od protestnic. "Policista se je dotikala, mu snela čelado, vmešal se je tudi moški v njeni bližini. Zato je bil policist primoran uporabiti prisilna sredstva," je povedal. Oba protestnika sta bila privedena v prostore policije.

Nasilni protesti Tako se je sinoči notranji minister Aleš Hojs znesel nad novinarko

Pregledujejo ves slikovni material

Policija trenutno pregleduje ves slikovni material, da bi našli ostale kršitelje in organizatorje protesta, med drugim tudi moškega, ki je z nogo brcnil policista in poškodoval fotografa. "Za vsako informacijo, ki jo bomo dobili, bomo hvaležni in jo bomo uporabili v preiskavi," je poudaril Vrečar. 

Policija je včeraj uporabila tudi vodni top in ostala prisilna sredstva, Vrečar pa je danes ocenil, da je šlo za sorazmerno uporabo prisilnih sredstev, "da ni prišlo še do večjih poškodb ljudi in premoženja".

Slovenija Jakič pobesnel: "Dost' mam tega Hojsa & Co. Fu** off"

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • ode
    08:46 7. November 2020.

    Za vse pocestnice, ki že ves čas t. i. protestov, intezivno silijo v policaje, se jih dotikajo, vlečejo za opremo …

  • 08:44 7. November 2020.

    "Policista se je dotikala, mu snela čelado, vmešal se je tudi moški v njeni bližini. Zato je bil policist primoran …

  • ode
    07:33 7. November 2020.

    Napadalci so strahopetni osebki z prirojenim intenzivnim črednim nagonom in se le v čredi počutijo močne in pogumne - kot …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.