Slovenija > Črna kronika
22155 ogledov

Tako se je sinoči notranji minister Aleš Hojs znesel nad novinarko

Protest Ljubljana Facebook
Po včerajšnjih nasilnih protestih v Ljubljani bodo policisti poostreno nadzirali dogajanje še vso noč in prihodnje dni. Hojs se je medtem spravil v besedni dvoboj z novinarko.

Policija je med današnjimi protesti v Ljubljani, kjer je med drugim uporabila tudi vodni top, pridržala deset ljudi, je v večerni izjavi povedal direktor PU Ljubljana Stanislav Vrečar. 

Dodal je, da o dogodku še naprej zbirajo obvestila, prav tako o kaznivih dejanjih vpletenih v proteste. "Evidentno je, da ti ljudje niso prišli protestirat na miren način, pač pa povzročati izgrede in napasti policijo." 

Prišlo je do več napadov na policiste, med drugim so izgredniki vanje metali bakle, steklenice in tudi granitke kocke. "Hujših poškodov med policisti ali ostalimi ni, je pa kar nekaj policistov lažje poškodovanih," je povedal direktor PU Ljubljana in dodal, da za zdaj natančnega podatka še ni, med drugim tudi zato, ker so nekateri policisti utrpeli poškodbe, a svoje delo nadaljevali oziroma ga še vedno nadaljujejo. 

Protest | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Med drugim je bila poškodovana tudi ena izmed policistk, ki so ji na mestu dogajanja nudili zdravniško pomoč. Do poškodb je prišlo predvsem zaradi uporabe granitnih kock. "Kljub temu, da imajo policisti vso zaščitno opremo, niso pred poškodbami povsem zaščiteni, tudi če denimo kocka prileti v čelado, lahko pride do hudega pretresa," je pojasnil Vrečar. 

O ozadju dogodka še ni želel govoririt, pri čemer je izpostavil, da je bila primarna naloga policistov ta večer zagotovitev javnega reda in miru. Med vsemi pridržanimi bodo preverili njihova pretekla dejanja in če gre za povratnike, bodo sledile strožje sankcije. Na podlagi videomateriala bodo skušali priti še do tistih izgrednikov, ki jih niso uspeli pridržati. 

Vrečar je povedal še, da so se na ta protest pripravili kot na vse druge, vsakič so pripravljeni kot da se bo zgodilo najhujše. Pri tem je PU Ljubljana zaprosila za pomoč dodatnih enot iz drugih uprav. Koliko jih je posredovalo, ni želel odgovoriti. 

Po mestu je nastalo tudi nekaj materialne škode, ki še ni ocenjena. 

Direktor PU Ljubljana je povedal še, da policisti še vedno nadzirajo dogajanje v mestu in da bo tako tudi v še nekaj prihodnjih dneh. 

Protest Ljubljana | Avtor: Facebook Facebook

Hojs na ulici v besedni spopad z novinarko

Na spletu je medtem zaokrožil posnetek ministra Hojsa, ki se spravi v besedni spopad z novinarko POP TV-ja Katarino Matejčič. Ko se mu ta predstavi, ji minister reče: "Vi ste tisti, ki boste na koncu spet rekli, da nič ne veste o vsem, kajne?" 

Na vprašanje, zakaj naj bi oni o čemerkoli karkoli vedeli, ji je notranji minister odgovoril, da gre za mesece "provociranja in podžiganja takšnih dejanj". Hojs poudari, da so mediji "soodgovorni, da se to dogaja". 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Išče krivce.

A post shared by 24UR (@24ur) on

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 40
  • Avatar praufo
    praufo 14:51 07.november 2020.

    to je vse skupaj ena velika povezana mafija ... kdor se upira njim je odpadnik , lahko ga pa še pospravijo tako kot krambergerja, ki je predleč prilezel ... takih mafija ne mara ... to je pač slovenistan kjer ima ...prikaži več oblast mafija ki je obenem država ... kdo tega še ni dojel, bo mogoče ali pa tudi ne ... mali si poglejte zgodovino, katere osebe, kaj je še bilo zadaj ... no če boste pa dobili še konkretne informacije , potem vam bo pa vse jasno ... upam da še hodite na volitve slovenistana

  • Avatar praufo
    praufo 14:48 07.november 2020.

    se popolnoma v ničemer ne strinjam s tem hojsom, je baje že odstopil ... le kako je možno, da on pride na prizorišče teh dogodkov, a ma res tolk časa al so vse splaniral ... novinarji pač poročajo kot poročajo, ...prikaži več maš kopleten posnetek toptv, voduška, maš pa potem še nova24, ki pa vse razložijo tako kot njim paše ... in samo oni so na strani resnice, baje ... skoraj tako kot je resnična zmaga tampa v ameriki ... jah jajo itak ne spi in dela še ponoči in vse obvlada ... on je fenomen

  • ode 07:36 07.november 2020.

    Napadalci so strahopetni osebki z prirojenim intenzivnim črednim nagonom in se le v čredi počutijo močne in pogumne - kot volkovi, cigani, podgane, garje, uši, covid 19... in v čredi sposobni "zrušiti" veliko močnejšega nasprotnika od njih samih. Zakaj policaji ...prikaži več niso organizatorje, pobudnike in financerje že več tednov prej zgrabili na njihovih domačih naslovih in jih za nekaj tednov odpeljali v Gotenico na prevzgojo, ampak dopustili, da se je čreda zbrala in s tem postala močna in nevarna.