Slovenija
1462 ogledov

Poškodovanih 15 policistov, ena oseba se zdravi v UKC Lj

Protest Saša Despot
Vrečar je ocenil, da so se policisti na včerajšnjem protestu odzvali primerno.

"Ti ljudje niso prišli protestirat na miren način, ampak z namenom napada na policiste," je že včeraj poudaril direktor PU Ljubljana Stanislav Vrečar. V današnji izjavi za javnost pa je povedal, da je bilo v izgredih poškodovanih 15 policistov, od teh jih je 5 poiskalo zdravniško pomoč.

"Poleg policistov je bila poškodovana še ena oseba, ki se zdravi v kliničnem centru," je dodal Vrečar. Napravljene več škode na premoženju, poškodovane so bile štiri stojnice, zabojniki, vozila, stekla na javnih ustanovah.

Protest Ljubljana Slovenija Nasilni protesti, policija uporabila vodni top. Oglasil se je Janša.

Policist je bil primoran uporabiti prisilna sredstva

Do zdaj so policisti ugotovili 52 kršitev odloka o prepovedi zbiranja in gibanja ter več kršitev odloka o javni varnosti. Zasegli so več pirotehničnih predmetov. Pridržali so 10 oseb, še tri so privedli naknadno, a so vse izpustili in zdaj zoper vse vodijo kazenske postopke.

Vrečar je pojasnil tudi, zakaj je policist uporabil prisilna sredstva v boju z eno od protestnic. "Policista se je dotikala, mu snela čelado, vmešal se je tudi moški v njeni bližini. Zato je bil policist primoran uporabiti prisilna sredstva," je povedal. Oba protestnika sta bila privedena v prostore policije.

Aleš Hojs Nasilni protesti Slovenija Tako se je sinoči notranji minister Aleš Hojs znesel nad novinarko

Pregledujejo ves slikovni material

Policija trenutno pregleduje ves slikovni material, da bi našli ostale kršitelje in organizatorje protesta, med drugim tudi moškega, ki je z nogo brcnil policista in poškodoval fotografa. "Za vsako informacijo, ki jo bomo dobili, bomo hvaležni in jo bomo uporabili v preiskavi," je poudaril Vrečar. 

Policija je včeraj uporabila tudi vodni top in ostala prisilna sredstva, Vrečar pa je danes ocenil, da je šlo za sorazmerno uporabo prisilnih sredstev, "da ni prišlo še do večjih poškodb ljudi in premoženja".

Roman Jakič Slovenija Jakič pobesnel: "Dost' mam tega Hojsa & Co. Fu** off"

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 6
 • ode 08:46 07.november 2020.

  Za vse pocestnice, ki že ves čas t. i. protestov, intezivno silijo v policaje, se jih dotikajo, vlečejo za opremo itd, je značilno, da so že zrele a še nedolžne in seveda brez otrok, čustveno in spolno nepotešene v prepričanju, ...prikaži več da jim bije "zadnja ura", to je, da z ženskim naravnim poslanstvom zamujajo in da ga bodo zamudile. Zato v obupu začnejo sovražiti vse dominantne moške (oplojevalce), kar policaji v njihovih očeh nedvomno so.

 • Avatar Leon
  Leon 08:44 07.november 2020.

  "Policista se je dotikala, mu snela čelado, vmešal se je tudi moški v njeni bližini. Zato je bil policist primoran uporabiti prisilna sredstva," je povedal. Ni res ! Šlo je samo za verbalni konflikt verjetno kakšno sočno na račun policajev ...prikaži več ,kar pa je klasika na shodih . Bi pa se policija morala fokusirati na tiste ,ki so bili zamaskirani in metali petarde namesto mimoidočih oseb !

 • ode 07:33 07.november 2020.

  Napadalci so strahopetni osebki z prirojenim intenzivnim črednim nagonom in se le v čredi počutijo močne in pogumne - kot volkovi, cigani, podgane, garje, uši, covid 19... in v čredi sposobni "zrušiti" veliko močnejšega nasprotnika od njih samih. Zakaj policaji ...prikaži več niso organizatorje, pobudnike in financerje že več tednov prej zgrabili na njihovih domačih naslovih in jih za nekaj tednov odpeljali v Gotenico na prevzgojo, ampak dopustili, da se je čreda zbrala in s tem postala močna in nevarna.