Vlada spremenila tudi pravila glede precepljenosti

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Spremenjeni so pogoji za precepljenost.
Oglej si celoten članek

Vlada je spremenila odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe s koronavirusom. Po novem bo tudi za cepivo AstraZenece veljalo, da se cepljenje izkazuje z dokazilom o drugem odmerku cepiva, so sporočili po dopisni seji vlade.

Covid-19 Janša napovedal, kdaj bomo odpravili PCT pogoj

Omenjeni odlok torej po novem določa, da se cepljenje proti covidu-19 izkazuje z dokazilom o prejetem drugem odmerku cepiva proizvajalcev BioNTech in Pfizer, Sputnik, Moderna, Sinovac Biontech, Sinopharm, AstraZeneca, Serum Institute in AstraZeneca ali kombinacijo dveh od naštetih cepiv.

Covid-19 Ukrepi: Ta novost začne veljati že to soboto

Prav tako se cepljenje proti covidu-19 izkazuje z dokazilom o cepljenju s prvim odmerkom cepiva proizvajalca Johnson in Johnson.

Sprememba odloka bo začela veljati dan po objavi v uradnem listu, a se del, ki se nanaša na cepivo proizvajalca AstraZeneca začne uporabljati 14 dni od začetka veljavnosti odloka. Objava naslednjega uradnega lista je sicer napovedana za ponedeljek.

Covid-19 Nov odlok: Ti pogoji za prehod meje bodo veljali do 5. septembra

dezurni@styria-media-si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 09:37 28. Avgust 2021.

    prideš v lekarno, plastične pregrade med uslužbenci in strankami. lepo,kajne, uslužbenci v maskah ( pred strankami ), stranke tako-tako, ampak …

  • 09:37 28. Avgust 2021.

    Kdaj bodo spremenjeni pogoji prebolevnosti? Ljudje ugotavljamo, da imamo tudi po enem letu štirikratno količino spike proteina - protiteles. Že …

  • 08:37 28. Avgust 2021.

    Vse lepo in prav, vendar je to samo maltretiranje naroda ! ! ! Kalimero misli, da nas bo z tem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.