Volitve: Velik preobrat v stranki SDS

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Volitve za ljubljanskega župana so popestrili v stranki SDS.
Oglej si celoten članek

Ugibalo se je, da bo kandidat za novega ljubljanskega župana s strani stranke SDS Aleš Hojs, a so se v največji opozicijski stranki na koncu vendarle odločili za drugega kandidata.

Sedem odgovorov Predsedniški kandidati o tem, kdo je najboljši Slovenec vseh časov

Kandidat stranke SDS za župana Mestne občine Ljubljana je Igor Horvat. Kandidata za župana in listo za mestni svet so članice in člani mestnega odbora SDS Ljubljana soglasno potrdili na kandidacijski konferenci, ki je potekala v petek, so danes sporočili iz SDS.

Slovenija Prefrigan manever SDS za referendume

Horvat, ki že vse življenje živi v Ljubljani, je podpredsednik odbora in dosedanji vodja svetniškega kluba SDS Mestne občine Ljubljana. Po izobrazbi je diplomirani ekonomist.

Slovenija Hojs bi rad postal župan Ljubljane

Listo za mestni svet bodo predstavniki vložili v torek, nato bodo kandidati za mestni svet in za župana na voljo za izjave, so še sporočili iz SDS.

Foto: Anže Petkovšek Mestna občina Ljubljana

Slovenija 'Kakšna sprava, saj Slovenci nismo skregani: Ne bom šel k maši v Kočevski rog!'

Kandidaturo za župana Mestne občine Ljubljana je minuli teden že vložil dosedanji župan Zoran Janković. NSi v boj za županski stolček v prestolnici pošilja Mojco Sojar, kandidaturo za županjo je napovedala tudi kandidatka zelene stranke Vesna Jasminka Dedić.

Rok za oddajo kandidatur se sicer izteče 20. oktobra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 22:59 16. Oktober 2022.

    A dejto no!! Jaz sem se pa tako veselil, da bi Hojs kandidiral. SDS bi zbral 1%, neveljavnih glasovnic na …

  • 17:56 16. Oktober 2022.

    Le kako lahko nepreklicno odstopljeni degeneriranec, ki je zakrivil veleizdajo in zlocine proti lastnemu narodu, sploh se prosto caplja naokoli. …

  • 17:02 16. Oktober 2022.

    Nobenega preobrata v SDS ni bilo. Preobrat se je zgodil v glavah novinarjev Žurnala.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.