Slovenija
8472 ogledov

Hojs bi rad postal župan Ljubljane

Aleš Hojs
1/2
Saša Despot
Kandidaturo za ljubljanskega župana je potrdil dosedanji župan Zoran Janković, ki se bo potegoval že za šesti mandat.

Po neuradnih informacijah naj bi se v tekmo za župana Ljubljane podal tudi Aleš Hojs, ki je bil v zadnji Janševi vladi notranji minister. Hojs informacij ne želi niti potrditi niti zanikati, poudarja le, da bo vse znano 20. oktobra, ko se izteče rok za oddajo kandidatur.

POP TV poroča, da naj bi Socialni demokrati v naslednjih dneh potrdili kandidaturo nekdanjega predsednika računskega sodišča Igorja Šoltesa.

Doslej je kandidaturo ob Jankoviću napovedala le podpredsednica zelene stranke Vesna Jasmina Dedić.

Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković je danes s podpisi občanov vložil kandidaturo za šesti mandat. Tudi tokrat pričakuje zmago v prvem krogu in večino v mestnem svetu. O podpori se je pogovarjal tudi s predsednikom vlade Robertom Golobom, je dejal. Gibanje Svoboda bo o tem odločilo do konca tedna, so sporočili iz stranke.

Za zbrane podpise se je zahvalil občanom in jih obvestil, da je zbral zadostno število in da naj se ne mučijo z odhodom na upravno enoto. Obenem je vse pozval na lokalne volitve, ki bodo 20. novembra, saj se zaveda, da ni "najbolj prijazno", da bodo morali skoraj vsako nedeljo na volitve. Protikandidatov se ne boji, pravi. 

Janković pričakuje zmago v prvem krogu in večino v mestnem svetu. "Kajti ta kombinacija liste Zorana Jankovića v mestnem svetu kot večine in mene je pač prinesla vse te nagrade, ki jih dobivamo, in zadovoljstvo naših Ljubljančank in Ljubljančanov," je dejal. Ljubljano je po njegovem mnenju treba poznati in imeti rad, kar izkazuje tudi njegov slogan.

O sodelovanju glavnega mesta in države se je pogovarjal s predsednikom vlade in Gibanja Svobode Robertom Golobom. Gibanje Svoboda je namreč Janković podprl na aprilskih parlamentarnih volitvah. Ob tem je izpostavil, da ne gre za usluge, ampak je Gibanje Svoboda podprl, ker meni, da je Golob v tem trenutku najboljši človek za to pozicijo. Gibanje Svoboda je potrdilo, da se bodo do petka odločili o podpori Jankoviću.

Na Jankovićevi listi bo kandidiral tudi nekdanji minister za javno upravo v tretji Janševi vladi Boštjan Koritnik. Janković je dejal, da je Koritnika k sodelovanju povabil zato, ker je delal korektno za celo Slovenijo, Ljubljana pa je imela pri njem odprta vrata.

Janković se na volitve podaja s sloganom Zoran Janković ljubi Ljubljano.

Komentarjev 64
 • Avatar MS
  MS 16:02 13.oktober 2022.

  Hojs naj se drži kele in maltarke! To je njegov domet!

 • Pierre 15:35 13.oktober 2022.

  Priporočam vsem knjigo Živalska farma !!!! Prašiči so v svoj statut napisali ''All animals are equal, some are more equal than others''

 • Luksi 08:35 13.oktober 2022.

  Saj res, da Zoki ima svoje napake, ampak hojs bi pa uničil Ljubljano v 14 dneh.