Šport
3512 ogledov

Predsedniški kandidati o tem, kdo je najboljši Slovenec vseh časov

soočenje Anže Petkovšek Soočenje kandidatov za predsednika republike na TV Slovenija.
Sedmerica pretendentov za mesto predsednika republike je odgovorila na zanimivo vprašanje.

Pri časniku Večer so predsedniške kandidate povprašali, kdo je po njihovem mnenju najboljši slovenski športnik vseh časov. Odgovori so bili različno obširni. Nekateri so izbrali enega ali eno, drugi so jih našteli več. 

Poslanec NSi Janez Cigler Kralj je izbral gimnastičarja in nekdaj najstarejšega olimpionika - legendarnega Leona Štuklja

Evropski poslanec Milan Brglez je našteval gimnastične in smučarske ase: Miro Cerar st., Mateja Svet, Bojan Križaj, Rok Petrovič.

soočenje Slovenija "Moralo bi se zgoditi nekaj zelo resnega, da bi njemu uspelo"

"Verjetno najbolj čudaška stvar na meni je, da ne spremljam športa. Sploh. Športnike lahko zato sodim le kot javne osebnosti. Vedno me navdušijo tisti, ki z olimpijskim duhom posežejo v družbo, kot sta denimo Peter Prevc in Goran Dragič spregovorila proti vojni in v obrambo beguncev," je dejal poslanec Levice Miha Kordiš.

"Če bi moral izpostaviti enega, bi to bil Leon Štukelj, ki nam je lahko vsem zgled ne samo zaradi svojih olimpijskih dosežkov in izredne čilosti vse do konca življenja, pač pa tudi z vidika njegove narodnobuditeljske vloge," je odgovoril kočevski župan Vladimir Prebilič.

Borut Pahor zastava | Avtor: Profimedia Profimedia

Ginekologinja Sabina Senčar je izbrala alpskega smučarja Bojana Križaja. "Še iz časov, ko sem brezmejno verjela v zvezde v športu," je pojasnila.

Poslanec SDS Anže Logar je za najboljšega izbral še vedno aktivnega športnika - zasavskega kolesarja Primoža Rogliča.

"Imamo športnike, ki pri svojih letih premikajo meje, kot so Luka Dončič, Janja Garnbret, Kristjan Čeh, Tadej Pogačar, Darko Jorgič. Pa športnike ki so pustili neizbrisen pečat v svojih panogah, kot je Tina Maze, večkratne olimpijske medaljiste, Miro Cerar, Iztok Čop in Luka Špik, Vasilij Žbogar, Primož Kozmus, Tina Trstenjak. Tu so športniki, ki so ob rezultatih tudi izjemni vzorniki, Primož Roglič, Peter Prevc, skakalna dekleta, odbojkarji, rokometaši. Nedvomno smo izjemen, športni narod in na naše športnike smo upravičeno ponosni," je obširno odgovorila Nataša Pirc Musar.

soočenje Slovenija Vse kaže na tesen boj
Komentarjev 1
  • lojs 16:29 11.oktober 2022.

    skrajno otročje postavljat taka provokativna vprašanja ... kako se pa sploh izmeri, kdo je najboljši, zaenkrat merimo najvišje, najdaljše, najhitrejše in še kaj, kar se da izmerit ... ne vem pa kako se izmeri, kdo je najboljši ... le kateri ...prikaži več dan v letu je bil najlepši? ... še osle boste zbudili, da pridejo na volitve

Sorodne novice