Slovenija
632 ogledov

Delegati SD glasovali za vodilne položaje

Tanja Fajon Epa
Na Ptuju so se zbrali člani ene od treh koalicijskih strank.

Delegati so na 14. kongresu stranke SD na Ptuju Tanji Fajon s 329 glasovi podpore podelili nov mandat na čelu stranke. Podelitev mandata ni presenečenje, saj je bila edina kandidatka za predsednico stranke.

Tanja Fajon je prva ženska na čelu SD, ki so ji delegati podelili drugi mandat. Vodenje stranke je začasno prevzela maja 2020 po odstopu Dejana Židana, oktobra pa je na kongresu dobila polni mandat predsednice. Danes pa so ji delegati podelili še drugi polni mandat na čelu stranke.

Fajonova je v izjavi za medije po vnovični izvolitvi na mesto predsednice stranke ocenila, da ji je podpora, izkazana na kongresu, utrdila položaj, kar da je pomembno, da stranka "enotno stopi na pot". Glede na prejete glasove pa je jasno, da Fajonova povsem enotne podpore delegatov na današnjem volilnem kongresu le ni dobila. "Ne želim biti absolutna vladarka in rada sprejemam kritike," je ob tem ocenila. Veljavno je danes o predsednici glasovalo 370 delegatov, podporo ji jih je izrazilo 329.

Milan Brglez Slovenija Brglez ostro nad Pirc Musarjevo

Glavni tajnik je postal sekretar SD Ljubljana Klemen Žibert. Delegati so izvolili tudi člane predsedstva SD in nadzornega odbora stranke.

Podpredsedniška mesta so delegati podelili vodji poslanske skupine SD Janiju Predniku, evropskemu poslancu in dosedanjemu podpredsedniku stranke Matjažu Nemcu, poslanki in podpredsednici DZ Meiri Hot ter generalni sekretarki ženskega foruma Miji Javornik.

Nataša Pirc Musar Slovenija Logarju in Pirc Musarjevi se lahko smeji, to je razlog ...
Komentarjev 1
  • Naklonsky 18:54 09.oktober 2022.

    Komu mar za te rusofile? Slej ko prej bodo vsi na smetišču zgodovine!

Sorodne novice