Slovenija
5898 ogledov

Norčevanje iz državne volilne komisije

Slovenija volitve Epa
Do izteka roka za vložitev kandidatur na volitvah predsednika republike, ki bodo 23. oktobra, je bilo vloženih devet kandidatur.

Kot so sporočili iz Državne volilne komisije (DVK), je kandidaturo kot zadnji s podpisi šestih volivcev vložil Edén Fohatóm na predlog Društva za srečno življenje Belis.

Da bi bila kandidatura veljavna, bi moral zbrati pet tisoč podpisov, imeti podporo politične stranke in treh poslancev ali podporo stranke in tri tisoč podpisov volivcev ali pa podpise desetih poslancev. 

V predsedniški tekmi se tako obeta osem kandidatov.

Kandidature je na DVK, bodisi s podpisi volivcev bodisi podporo stranke oz. poslancev, vložilo devet kandidatov. Pet kandidatur, ki so bile vložene minuli teden, je DVK že potrdila, in sicer kandidature glasbenika Gregorja Bezenška, poslanca NSi Janeza Ciglerja Kralja, kočevskega župana Vladimirja Prebiliča, poslanca SDS Anžeta Logarja in pravnice Nataše Pirc Musar.

V ponedeljek sta kandidaturi vložila še evropski poslanec Milan Brglez ter poslanec Levice Miha Kordiš, v sredo pa ginekologinja Sabina Senčar in Edén Fohatóm. Kandidature, vložene ta teden, bo DVK potrjevala danes, končni nabor predsedniških kandidatov pa bo znan v začetku prihodnjega meseca, saj imajo kandidati še do 3. oktobra čas, da umaknejo soglasje h kandidaturi

V torek smo poročali o kandidatih, ki zelo verjetno niso zbrali dovolj podpisov, pa uprizorili šov, na katerem so trdili, da so predsedniške volitve neveljavne, neustavne in nezakonite.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 4
  • lojs 16:11 29.september 2022.

    v prejšnjem mandatu je nekdo kandidiral iz zaprtega oddelka psihiatrije, tudi to je demokracija

  • Friderik1950 10:16 29.september 2022.

    Bolj norčevanje iz instituta predsednika, kar glede na že vse videno ni nič posebnega. Ni res.

  • Kmodri 09:27 29.september 2022.

    Lol😁

Sorodne novice