Slovenija
4659 ogledov

Logarja podpirajo tudi v tej stranki

Anže Logar Saša Despot Anže Logar
"Logar uteleša tisto, kar Slovenija v tem trenutku potrebuje," pravijo v zunajparlamentarni SLS.

Zunajparlamentarna stranka SLS bo na volitvah za predsednika republike podprla poslanca SDS Anžeta Logarja, so sporočili iz stranke. SLS je za podporo prosilo več kandidatov, vendar so skozi demokratične procese v stranki sklenili, da podprejo Logarja.

"Logar uteleša tisto, kar Slovenija v tem trenutku potrebuje: pogled, usmerjen v človeka, zavedanje, da v funkciji predsednika republike predstavlja vse Slovenke in Slovence, ter izkušenost v mednarodnih zadevah v času, ki terjajo jasen pogled," so sporočili iz SLS.

Ob tem v njem vidijo potencial, da skupaj z mladimi obrazi novega vodstva SLS v desnosredinski politični prostor prinese novo energijo.

O tem, kako vidi vlogo predsednika države, je Anže Logar spregovoril tudi v intervjuju za zurnal24.si: "Kaj naj rečem, naredil sem napako!" Med drugim je odgovoril tudi na vprašanje, ali bo v primeru zmage na volitvah izstopil iz SDS.

Volivci bodo sicer 23. oktobra v prvem krogu predsedniških volitev lahko poleg Logarja, ki kandidira s podpisi volivcev, podpira pa ga tudi SDS, izbirali med še šestimi kandidati: poslancem NSi Janezom Ciglerjem Kraljem, kočevskim županom in kandidatom Vesne Vladimirjem Prebiličem, pravnico Natašo Pirc Musar, poslancem Levice Miho Kordišem, evropskim poslancem, sicer skupnim kandidatom SD in Gibanja Svoboda, Milanom Brglezom in ginekologinjo, kandidatko Resni.ce Sabino Senčar.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 28
  • jezero 07:13 08.oktober 2022.

    Dvoličneš bi rad nategnil Slovence. A ne bo šlo.

  • jakec1575 00:39 08.oktober 2022.

    Če je Logar iskren naj danes izstopi iz stranke poslanske skupine. Čemu sprenevedanje. On bi zamrznil, šele ko bi zmagal. Kakšna je to hrbtenica??

  • Kmodri 21:17 07.oktober 2022.

    To je SDS potaknjenec, ki zagovarja katolibanske vrednote!