Zamaknitev datuma glede oprostitve prispevkov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Opozorilo Finančne uprave RS glede oprostitev marčnih in aprilskih prispevkov.
Oglej si celoten članek

Samozaposleni, kmetje, družbeniki in verski uslužbenci lahko izjave za oprostitev marčnih in aprilskih prispevkov vložijo še do 9. maja, so sporočili iz Fursa. Če želijo oprostitev majskih prispevkov, ki sicer zapadejo v plačilo 20. junija, je rok za predložitev izjave 31. maj.

Do izredne pomoči v obliki oprostitve plačila prispevkov so upravičene samozaposlene osebe, družbeniki, verski uslužbenci in kmetje, ki zaradi epidemije covida-19 ne morejo opravljati dejavnosti ali jo opravljajo v bistveno zmanjšanem obsegu.

Furs je rok za oddajo izjave za oprostitev marčnih in aprilskih prispevkov sprva določil za 30. april, a so zaradi novele zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije covida-19 datum zamaknili.

Koronavirus v SLO Takšna je dejanska slika okuženih v Sloveniji

Donatorska konferenca Za boj proti koronavirusu 7,4 milijarde evrov, toliko bo prispevala Slovenija

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.