Slovenija
1058 ogledov

Zamaknitev datuma glede oprostitve prispevkov

Denar, evro Profimedia
Opozorilo Finančne uprave RS glede oprostitev marčnih in aprilskih prispevkov.

Samozaposleni, kmetje, družbeniki in verski uslužbenci lahko izjave za oprostitev marčnih in aprilskih prispevkov vložijo še do 9. maja, so sporočili iz Fursa. Če želijo oprostitev majskih prispevkov, ki sicer zapadejo v plačilo 20. junija, je rok za predložitev izjave 31. maj.

Do izredne pomoči v obliki oprostitve plačila prispevkov so upravičene samozaposlene osebe, družbeniki, verski uslužbenci in kmetje, ki zaradi epidemije covida-19 ne morejo opravljati dejavnosti ali jo opravljajo v bistveno zmanjšanem obsegu.

Furs je rok za oddajo izjave za oprostitev marčnih in aprilskih prispevkov sprva določil za 30. april, a so zaradi novele zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije covida-19 datum zamaknili.

koronavirus covid-19 test Koronavirus v SLO Zdravje Takšna je dejanska slika okuženih v Sloveniji Novi koronavirus Donatorska konferenca Svet Za boj proti koronavirusu 7,4 milijarde evrov, toliko bo prispevala Slovenija

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.