Slaba novica: Zaposlena na onkološkem inštitutu okužena s covidom-19

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Do konca tedna so odpovedane operacije, ostale dejavnosti zaenkrat po predvidenem scenariju.
Oglej si celoten članek

Na Onkološkem inštitutu (OI) so pri eni od zaposlenih na oddelku za intenzivno terapijo v ponedeljek zvečer potrdili okužbo z novim koronavirusom. To je prvi potrjen primer okužbe na OI. Zaposlena sicer ni kazala znakov bolezni.

"Takoj so bili sprejeti vsi ustrezni preventivni ukrepi za zamejitev širjenja okužbe. Od danes do konca tedna so na OI odpovedane operacije, ostala zdravljenja (kemoterapije, obsevanja) potekajo normalno," so v obvestilu za javnost zapisali na inštitutu.

Slovenija Minister besen na direktorja doma v Ljutomeru

Vse bolnike, ki so bili naročeni na operacijo, OI že obvešča o odpovedi termina. Natančnejše informacije o tem, kdaj bo operativni program ponovno vzpostavljen, bodo bolnikom sporočili pravočasno in jih tudi objavili na spletnem mestu OI.

Koronavirus v SLO Pozitivnih 47, 13 jih žal ni preživelo

Včeraj, 20. aprila, do 24. ure so po podatkih NIJZ potrdili devet novih okužb s SARS-COV-2, od tega so bili trije primeri v domovih za starejše ter dva med zdravstvenimi delavci.

Skupaj so tako v Sloveniji do sedaj zabeležili 1344 potrjenih primerov covid-19.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.