Slovenija
2639 ogledov

Slaba novica: Zaposlena na onkološkem inštitutu okužena s covidom-19

Onkološki inštitut Saša Despot
Do konca tedna so odpovedane operacije, ostale dejavnosti zaenkrat po predvidenem scenariju.

Na Onkološkem inštitutu (OI) so pri eni od zaposlenih na oddelku za intenzivno terapijo v ponedeljek zvečer potrdili okužbo z novim koronavirusom. To je prvi potrjen primer okužbe na OI. Zaposlena sicer ni kazala znakov bolezni.

"Takoj so bili sprejeti vsi ustrezni preventivni ukrepi za zamejitev širjenja okužbe. Od danes do konca tedna so na OI odpovedane operacije, ostala zdravljenja (kemoterapije, obsevanja) potekajo normalno," so v obvestilu za javnost zapisali na inštitutu.

Tomaž Gantar Slovenija Minister besen na direktorja doma v Ljutomeru

Vse bolnike, ki so bili naročeni na operacijo, OI že obvešča o odpovedi termina. Natančnejše informacije o tem, kdaj bo operativni program ponovno vzpostavljen, bodo bolnikom sporočili pravočasno in jih tudi objavili na spletnem mestu OI.

dom upokojencev dom starejših občanov starejša oseba Koronavirus v SLO Slovenija Pozitivnih 47, 13 jih žal ni preživelo

Včeraj, 20. aprila, do 24. ure so po podatkih NIJZ potrdili devet novih okužb s SARS-COV-2, od tega so bili trije primeri v domovih za starejše ter dva med zdravstvenimi delavci.

Skupaj so tako v Sloveniji do sedaj zabeležili 1344 potrjenih primerov covid-19.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice