Zdaj tudi formalno, Levica bo sodelovala s petorčkom

Foto: Saša Despot srečanje strank Foto: Saša Despot srečanje strank Foto: Saša Despot srečanje strank Foto: Saša Despot srečanje strank Foto: Saša Despot srečanje strank
Peterica strank LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS je z Levico parafirala protokol o sodelovanju slednje z manjšinsko vlado.
Oglej si celoten članek

S tem je izpolnjen pogoj za podporo Levice prvaku LMŠ Marjanu Šarcu na glasovanju za mandatarja, manjšinski vladi pa ne bo nasprotovala.

Prav tako bo Levica prispevala glasove za izvolitev Dejana Židana za predsednika državnega zbora.

Foto: Saša Despot srečanje strank

Referendum Levica bo sodelovala z manjšinsko vlado

"Ovir za podporo mandatarstvu tudi s strani Levice ni več in imamo 52 glasov," je po parafi protokola o sodelovanju med peterico strank in Levico v izjavi novinarjem v DZ dejal Šarec. Kot je pojasnil, je teh 52 glasov zagotovljenih za podporo njegovemu mandatarstvu, Levica pa ne bo nasprotovala vladi.

To je potrdil koordinator Levice Luka Mesec, ki je pojasnil, da so v protokol zapisali, "da se bo mandatar z Levico usklajeval tudi o ministrskih kandidatih, po tem pa je Levica zavezana, da vladi ne bo nasprotovala". O ministrskem razrezu danes po Šarčevih in Meščevih zagotovilih niso govorili.

Foto: Saša Despot srečanje strank

Na vprašanje, ali je SAB danes v koaliciji ali pridružena partnerica, je Šarec odgovoril, da je parafirala protokol o sodelovanju.

V protokolu o sodelovanju, ki ga je podpisala šesterica, je zapisano, da je osnova zanj koalicijska pogodba, o kateri so se predstavniki teh strank usklajevali. Šarec je spomnil, da so o koalicijski pogodbi že odločali na organih posameznih strank in tudi na referendumu v Levici, in poudaril, da se ta ne bo več spreminjala.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 18:09 11. Avgust 2018.

    Prevzem oblasti te skupine narkomano, pijancev in zblojencev je isto, kot bi doma zasačili vlomilca in ga za nagrado še …

  • 06:43 11. Avgust 2018.

    enostavno povedano,najebali smo.to bodo krivi tisti kateri ste dali glas za te foteljare komunistične

  • 21:26 10. Avgust 2018.

    Predvsem je važno, da janšistična in klerofašistična BANDA ne bo imela prstv vmes!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.