Slovenija
1377 ogledov

Zdaj tudi formalno, Levica bo sodelovala s petorčkom

srečanje strank
1/5
Saša Despot
Peterica strank LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS je z Levico parafirala protokol o sodelovanju slednje z manjšinsko vlado.

S tem je izpolnjen pogoj za podporo Levice prvaku LMŠ Marjanu Šarcu na glasovanju za mandatarja, manjšinski vladi pa ne bo nasprotovala.

Prav tako bo Levica prispevala glasove za izvolitev Dejana Židana za predsednika državnega zbora.

srečanje strank | Avtor: Saša Despot Saša Despot

združena levica Referendum Slovenija Levica bo sodelovala z manjšinsko vlado

"Ovir za podporo mandatarstvu tudi s strani Levice ni več in imamo 52 glasov," je po parafi protokola o sodelovanju med peterico strank in Levico v izjavi novinarjem v DZ dejal Šarec. Kot je pojasnil, je teh 52 glasov zagotovljenih za podporo njegovemu mandatarstvu, Levica pa ne bo nasprotovala vladi.

To je potrdil koordinator Levice Luka Mesec, ki je pojasnil, da so v protokol zapisali, "da se bo mandatar z Levico usklajeval tudi o ministrskih kandidatih, po tem pa je Levica zavezana, da vladi ne bo nasprotovala". O ministrskem razrezu danes po Šarčevih in Meščevih zagotovilih niso govorili.

srečanje strank | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Na vprašanje, ali je SAB danes v koaliciji ali pridružena partnerica, je Šarec odgovoril, da je parafirala protokol o sodelovanju.

V protokolu o sodelovanju, ki ga je podpisala šesterica, je zapisano, da je osnova zanj koalicijska pogodba, o kateri so se predstavniki teh strank usklajevali. Šarec je spomnil, da so o koalicijski pogodbi že odločali na organih posameznih strank in tudi na referendumu v Levici, in poudaril, da se ta ne bo več spreminjala.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • Avatar Minovak
    Minovak 18:09 11.avgust 2018.

    Prevzem oblasti te skupine narkomano, pijancev in zblojencev je isto, kot bi doma zasačili vlomilca in ga za nagrado še peljali na kavo...ej, Slovenci, ki ste jih volili, kaj ste mi storili, pa sebi tudi, da ne bo pomote.

  • vladek 06:43 11.avgust 2018.

    enostavno povedano,najebali smo.to bodo krivi tisti kateri ste dali glas za te foteljare komunistične

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 21:26 10.avgust 2018.

    Predvsem je važno, da janšistična in klerofašistična BANDA ne bo imela prstv vmes!