Zdravstveni minister: Sem za popolno ustavitev javnega življenja

Foto: Anže Malovrh/STA
Foto: Anže Malovrh/STA
Tomaž Gantar meni, da bi morali čim prej popolnoma ustaviti javno življenje.
Oglej si celoten članek

Minister za zdravje Tomaž Gantar je v pogovoru za Večer dejal, da bi morali čim prej popolnoma ustaviti javno življenje v državi. "Čas za to odločitev je dober. Pred nami je teden šolskih počitnic, tako da lahko državo zapremo brez večje škode, in če dodamo še en teden, mislim, da bi se stvari dale obvladovati," je dejal po poročanju časnika.

Covid-19 Bojana Beović: Napovedi niso optimistične Slovenija Lejko Zupanc: "Če se bo le dalo, bomo to preprečili."

Problem, ki ga trenutno vidi minister, je, da bodo šele čez deset do 14 dni vedeli, ali bodo ukrepi, ki jih je v zadnjih dneh sprejela vlada, učinkovali. "Za nas bi bilo zelo obremenjujoče, če bi čez 14 dni ugotovili, da sprejeti ukrepi niso zadostovali in bi prišli do točke, ko zdravstvo ne bo več zmoglo zdržati obremenitev. Vsi se bojimo, da bi prišli do točke, ko ne bi več imeli rešitev, zato je danes rešitev zgolj in samo v omejitvi kontaktov," je dejal.

Foto: Epa koronavirus Poljska covid-19

Gantar bo sicer popoldne nastopil na novinarski konferenci, je danes napovedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin.

Slovenija Kaj naj storijo tesni stiki in družinski člani potrjeno okuženih s koronavirusom Covid-19 Katastrofalen trend naraščanja novih okužb se nadaljuje, skokovit nov rekord

Minister je za Večer tudi potrdil navedbe spletnega portala Necenzurirano, da bo zamenjal šefa kabineta Roka Petravića. Vendar razlog ni, kot je navajal omenjeni spletni portal, Petravićeva prijava ministrove tesne sodelavke Biserke Simčič za mobing, temveč naj bi Petravić slabo opravljal svoje delo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 23

  • 10:34 22. Oktober 2020.

    Same lažne novice in nikjer resnice. Če bi politiki lahko dihali samo na resnico bi bili že vsi oni mrtvi.

  • 06:23 22. Oktober 2020.

    Gantar in Beovićeva ne odločata o ničemer. Še Kacin ima več besede. In to je to.

  • MS
    16:45 21. Oktober 2020.

    Zdravstveni minister: "Sem za popolno ustavitev javnega življenja" re: ==> Če bi to naredili že marca bi današnja slika bila …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.