Slovenija
18046 ogledov

Zdravstveni minister: Sem za popolno ustavitev javnega življenja

Tomaž Gantar Anže Malovrh/STA
Tomaž Gantar meni, da bi morali čim prej popolnoma ustaviti javno življenje.

Minister za zdravje Tomaž Gantar je v pogovoru za Večer dejal, da bi morali čim prej popolnoma ustaviti javno življenje v državi. "Čas za to odločitev je dober. Pred nami je teden šolskih počitnic, tako da lahko državo zapremo brez večje škode, in če dodamo še en teden, mislim, da bi se stvari dale obvladovati," je dejal po poročanju časnika.

Bojana Beović Covid-19 Slovenija Bojana Beović: Napovedi niso optimistične Tatjana Lejko Zupanc Slovenija Lejko Zupanc: "Če se bo le dalo, bomo to preprečili."

Problem, ki ga trenutno vidi minister, je, da bodo šele čez deset do 14 dni vedeli, ali bodo ukrepi, ki jih je v zadnjih dneh sprejela vlada, učinkovali. "Za nas bi bilo zelo obremenjujoče, če bi čez 14 dni ugotovili, da sprejeti ukrepi niso zadostovali in bi prišli do točke, ko zdravstvo ne bo več zmoglo zdržati obremenitev. Vsi se bojimo, da bi prišli do točke, ko ne bi več imeli rešitev, zato je danes rešitev zgolj in samo v omejitvi kontaktov," je dejal.

koronavirus Poljska covid-19 | Avtor: Epa Epa

Gantar bo sicer popoldne nastopil na novinarski konferenci, je danes napovedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin.

Zaščitna kirurška medicinska maska Slovenija Kaj naj storijo tesni stiki in družinski člani potrjeno okuženih s koronavirusom covid-19 UKC Covid-19 Slovenija Katastrofalen trend naraščanja novih okužb se nadaljuje, skokovit nov rekord

Minister je za Večer tudi potrdil navedbe spletnega portala Necenzurirano, da bo zamenjal šefa kabineta Roka Petravića. Vendar razlog ni, kot je navajal omenjeni spletni portal, Petravićeva prijava ministrove tesne sodelavke Biserke Simčič za mobing, temveč naj bi Petravić slabo opravljal svoje delo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 23
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 10:34 22.oktober 2020.

    Same lažne novice in nikjer resnice. Če bi politiki lahko dihali samo na resnico bi bili že vsi oni mrtvi.

  • jezero 06:23 22.oktober 2020.

    Gantar in Beovićeva ne odločata o ničemer. Še Kacin ima več besede. In to je to.

  • Avatar MS
    MS 16:45 21.oktober 2020.

    Zdravstveni minister: "Sem za popolno ustavitev javnega življenja" re: ==> Če bi to naredili že marca bi današnja slika bila povsem drugačna! Resda bi to za gospodarstvo bil enkraten šok a virus bi izginil! Ampak ne, odprli so meje dovolili ...prikaži veči shode etc etc! Delajo kot tisti šintar ki je svojem psu 10x rezal rep po par centimetrov da ga nebi naenkrat preveč bolelo! Zadevo so zafurali do konca! Tako je ko se obramboslovje postavi nad medicino!