Slovenija
22973 ogledov

Katastrofalen trend naraščanja novih okužb se nadaljuje, skokovit nov rekord

covid-19 UKC UKC LJ
Število novih okužb se je v primerjavi s preteklim tednom skoraj podvojilo. Včeraj smo zabeležili 1503 novih primerov potrjenih okužb.

Po podatkih covid-19 sledilnika, je bilo včeraj v Sloveniji opravljenih 5891 testov, potrjenih je kar 1503 novih primerov bolezni covid-19. Delež pozitivnih potrjenih primerov je 25,51-odstoten. V primerjavi s tednom prej je bilo okužb včeraj več kot dvakrat toliko, za 113 odstotkov več. 

V bolnišnicah je že 333 ljudi, v intenzivni enoti jih je 55, s pomočjo ventilatorja jih diha 41. Umrlo je osem obolelih, od začetka širjenja covida-19 v Sloveniji že 200 ljudi. 

Janša sinoči tvitnil, da bo rekord

Predsednik vlade Janez Janša je že včeraj na Twitterju napovedal, da bo število potrjenih okužb v torek preseglo 1100. Uradni vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je na Twitterju pozval: "Ostanite doma, če se le da. Mnogi moramo na delo, še posebej danes. Pazite nase in pokličite tiste, ki so v stiski in potrebujejo spodbudo in tolažbo."

Po neuradnih podatkih spletnega portala Siol.net jih je bilo 1323, kar je najvišja številka dnevno potrjenih okužb do sedaj. V primerjavi s preteklim torkom se je število primerov skoraj podvojilo, zraslo je za 87 odstotkov.

Po nekaterih drugih neuradnih podatkih je številka še precej višja, in sicer 1503  potrjenih okužb ob 5891 opravljenih testih, kar pomeni, da je potrjenih okužb kar 25,51 odstotkov od vseh opravljenih testov.

Spletne učilnice Slovenija Direktor Arnesa se je opravičil, ob tem so mu na oči prišle solze

Če bodo šle številke s tem trendom naprej, lahko ta teden pričakujemo vrh okužb z okoli 1800 primeri v enem dnevu. Pretekli teden je bil "najslabši petek", ko so potrdili 898 okužb, kar je tudi največje dnevno število potrjenih okužb do sedaj.

Bojana Beović Covid-19 Slovenija Bojana Beović: Napovedi niso optimistične

Vodja strokovne skupine pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović je na zadnji tiskovni konferenci dejala, da napovedi niso optimistične. "V drugem tednu novembra pričakujemo od 480 in 680 bolnikov, ki bodo potrebovali bolnišnično oskrbo ter med 80 in 190 bolnikov, ki bodo potrebovali intenzivno zdravljenje , t. j. različne oblike umetnega predihavanja in podobne ukrepe," je v ponedeljek povedala Beovićeva. "Seveda bodo številke take samo v primeru, da bodo ukrepi prijeli." 

Več na: https://www.zurnal24.si/slovenija/bojana-beovic-napovedi-niso-optimisticne-355222 - www.zurnal24.si

janez janša Poziva k treznosti Slovenija Janša na Twitterju: Te številke morajo vsakogar strezniti

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 17
 • Avatar stoychi
  stoychi 11:17 21.oktober 2020.

  vemo kam pes taco moli, vemo in bistvo ni očem prikrito, gre za izplačila milijoskih evrskih provizij svetovnih farmacevtskih korporacij trenutnim oblastnikom držav in pa seveda gre za depopulacijski načrt svetovne NWO bančne mafije. Bill Gates je jasno povedal s ...prikaži več tem cepivom naj bi zmanjšali svetovno polulacijo za 15% toje približno milijardo dvesto milijonov ljudi.

 • Decko 11:11 21.oktober 2020.

  Se malo pa bo več okuženih kot je vseh državljanov 🙂

 • sam1 10:50 21.oktober 2020.

  Ob prvem valu je neutrudno tvital in pljuval po krivcih za širjenje virusa,sedaj pljuva po narodu....