"Nisem prejel podkupnine, izstopil sem zato, ker mi je tako narekovala vest!"

Foto: Državni zbor
Foto: Državni zbor
Gregor Židan trdi, da je iz stranke SMC izstopil zato, ker mu je tako narekovala vest.
Oglej si celoten članek

Bivši poslanec SMC, Gregor Židan, ki je dvignil precej prahu na političnem parketu, ko je prestopil v poslansko skupino SD, se je danes prvič po prestopu javno odzval in povedal, da se na obtožbe o "sanjski ponudbi" sprva ni želel odzvati, ker je mislil, da se bo zadeva umirila. 

"Ne bi rad pral umazanega perila v javnosti. Vendar so se v zadnjih dneh v javnosti pojavile razne govorice, da ne rečem tudi laži, da sem za prestop v poslansko skupino SD prejel določena sredstva oziroma ponudbo za službo," je pojasnil Židan. Poslanka SMC Janja Sluga in minister Zdravko Počivalšek sta mu namreč očitala, da ob prestopu v SD ni navedel političnih razlogov za to odločitev, pač pa "sanjsko ponudbo, ki je ne more zavrniti".

Slovenija "Ponudbe poslancem SMC presegle vse meje dobrega okusa"

"Sanjska ponudba? Dogovor z SD, da gremo na naslednje volitve in skušamo zmagati," je zdaj na obtožbe odgovoril Židan.

Je pa obljubil, da ne bo izdajal, kaj se je dogajalo znotraj stranke SMC. "Verjamem, da moji bivši sodelavci menijo enako. Upam, da bom z njimi obdržal normalne odnose in da ne bodo še naprej širili polresnic, da ne rečem direktno laži," je dejal bivši poslanec SMC, ki je sicer v državnem zboru nadomestil ministra Počivalška. To pomeni, da bi SMC lahko imela poslanca več, če bi se minister odločil za odstop s položaja in bi se vrnil v poslanske klopi, a je ta namigovanja že včeraj zavrnil.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 21

  • 06:48 22. Maj 2020.

    Svinja je zamenjala korito s polno pomij.

  • 19:59 21. Maj 2020.

    To pomeni, da si je že tako slabo vest še poslabšal.

  • 16:37 21. Maj 2020.

    Če bi bilo to res bi izstopil takrat,ko se je ta koalicija formirala!! Mrdendorfera ne maram je pa bil vsaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.