Slovenija
2761 ogledov

Počivalšek odgovoril na vprašanje, ali se poslavlja z mesta ministra

Zdravko Počivalšek gov.si Zdravko Počivalšek.
Da v politiki ni prostora za korupcijo, je zatrdil minister in dodal, da ne razume, zakaj sta jih dva poslanca zapustila ravno zdaj, ko rabijo podporo in sodelovanje.

"Takoj sem vedel, da je ta človek na napačnem mestu"

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je na današnji tiskovni konferenci vlade priznal, da je "biti danes član poslanske skupine SMC občutno težje kot leto nazaj" in dodal, da to občutijo vsi.

"Odhod dveh poslancev je SMC pretresel, tudi mi smo samo ljudje. Ne skrivamo pa razočaranja nad tem, da nam je kolega Židan v petek vpričo celotne poslanske skupine in ministrske ekipe SMC-ja povedal, da je dobil tako sanjsko ponudbo, da je ni mogel zavrniti," je dejal Počivalšek. Kot je pojasnil, je "takoj vedel, da je ta človek na napačnem mestu" - v politiki namreč po Počivalškovem mnenju ni prostora za korupcijo.

SMC kongres Slovenija "Ponudbe poslancem SMC presegle vse meje dobrega okusa"

Odšla sta, ko so rabili podporo. Počivalšek upa, da se tega zavedata tudi LMŠ in SD

Poudaril je tudi, da sta taista poslanca pred slabim letom dni podprla njegovo kandidaturo za predsednika stranke. "Takrat smo se odločili za spremembe in se o njih pogovorili. Noben ključen korak v stranki ni bil narejen samovoljno," je dodal.

Počivalšek je sicer sprejel njuno odločitev, a dejal, da ne razume, "zakaj sta se iz zgodbe umaknila ravno zdaj, ko rabimo podporo in sodelovanje". Dolžan ni ostal niti strankama LMŠ in SD, saj je dejal, da "upa, da se tega zavedajo tudi tisti, ki so ju sprejeli medse". 

Na vprašanja o rekonstrukciji vlade ni želel konkretno odgovoriti, je pa poudaril, da ministrovanje ni posel za ljudi s tanko kožo in šibkimi živci. Zavrnil je ugibanja o tem, da naj bi odstopil z ministrskega položaja in se vrnil v poslanske klopi. "Verjamem, da imam zelo trdo kožo in jeklene živce," je dejal.

Zdravko Počivalšek Slovenija Se bo Počivalšek vrnil v državni zbor?

Iz SMC-ja izstopajo tudi člani na Obali

Po tem, ko sta iz stranke SMC izstopila poslanca Jani Möderndorfer in Gregor Židan, je zdaj njunemu zgledu sledilo še 10 članov stranke iz lokalnega odbora v Kopru in Ankaranu, poročajo Primorske novice.

"Sodu so izbile dno informacije o nabavah zaščitne opreme, ki kažejo, da zadeve niso potekale tako, kot bi bilo treba. Nezadovoljni smo tudi zaradi vstopa stranke v vlado Janeza Janše, saj je ta s svojim kadrovanjem pokopala gospodarstvo na Obali, prav tako nismo bili uslišani z zahtevami po sklicu zbora odbora in tudi z informiranjem o dogajanju nismo zadovoljni,"  je za Primorske novice povedal zdaj že nekdanji član SMC Viktor Markežič. Odstopili so tudi Matjaž Andrejašič, Iztok Poljak in Bojan Mavrič, ostalih pa Markežič ni želel izpostavljati.

SMC kongres Slovenija SMC ob še enega poslanca

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • Avatar Branniseta
    Branniseta 01:01 21.maj 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke -–– B︆︆r︆︆e︆︆d︆︆h︆︆o︆︆t︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • bodočipartizan 23:56 20.maj 2020.

    Tega bodo morali odnesti z ministrskega mesta - upam, da kar naravnost v keho.

  • Marcelko 17:58 20.maj 2020.

    Luzerja kot je Moderndorfer se res lahko veseli vsaka stranka. Še vsako je namočil in izdal.