Slovenija
8074 ogledov

"Nisem prejel podkupnine, izstopil sem zato, ker mi je tako narekovala vest!"

Gregor Židan Državni zbor
Gregor Židan trdi, da je iz stranke SMC izstopil zato, ker mu je tako narekovala vest.

Bivši poslanec SMC, Gregor Židan, ki je dvignil precej prahu na političnem parketu, ko je prestopil v poslansko skupino SD, se je danes prvič po prestopu javno odzval in povedal, da se na obtožbe o "sanjski ponudbi" sprva ni želel odzvati, ker je mislil, da se bo zadeva umirila. 

"Ne bi rad pral umazanega perila v javnosti. Vendar so se v zadnjih dneh v javnosti pojavile razne govorice, da ne rečem tudi laži, da sem za prestop v poslansko skupino SD prejel določena sredstva oziroma ponudbo za službo," je pojasnil Židan. Poslanka SMC Janja Sluga in minister Zdravko Počivalšek sta mu namreč očitala, da ob prestopu v SD ni navedel političnih razlogov za to odločitev, pač pa "sanjsko ponudbo, ki je ne more zavrniti".

SMC kongres Slovenija "Ponudbe poslancem SMC presegle vse meje dobrega okusa"

"Sanjska ponudba? Dogovor z SD, da gremo na naslednje volitve in skušamo zmagati," je zdaj na obtožbe odgovoril Židan.

Je pa obljubil, da ne bo izdajal, kaj se je dogajalo znotraj stranke SMC. "Verjamem, da moji bivši sodelavci menijo enako. Upam, da bom z njimi obdržal normalne odnose in da ne bodo še naprej širili polresnic, da ne rečem direktno laži," je dejal bivši poslanec SMC, ki je sicer v državnem zboru nadomestil ministra Počivalška. To pomeni, da bi SMC lahko imela poslanca več, če bi se minister odločil za odstop s položaja in bi se vrnil v poslanske klopi, a je ta namigovanja že včeraj zavrnil.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 21
  • maresem 06:48 22.maj 2020.

    Svinja je zamenjala korito s polno pomij.

  • Naklonsky 19:59 21.maj 2020.

    To pomeni, da si je že tako slabo vest še poslabšal.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 16:37 21.maj 2020.

    Če bi bilo to res bi izstopil takrat,ko se je ta koalicija formirala!! Mrdendorfera ne maram je pa bil vsaj toliko fer,da je takoj povedal ,da je proti sedanji koaliciji!! Židana pa skupaj pašeta saj sta oba nesposobna lažnjivca!! Hotel ...prikaži več si pomagati,da bi zrušili vlado ti pa bi dobil sanjsko službo na nogometni zvezi saj je jasno,da izdajalcev narod ne mara!! Žal ne bo nič saj nogometna zveza ne sme zaposlovati propadlih skorumpirabih politikov!!