Atletinja morala jemati zdravilo za tumor, čeprav ga sploh ni imela

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ameriški atletski trener Alberto Salazar je športnike uporabljal kot laboratorijske živali, je povedal vodja ameriške protidopinške agencije (USADA) Travis Tygart za nemški ZDF. Salazar je v torek zaradi kršitve dopinških pravil prejel štiriletno prepoved delovanja v športu.
Oglej si celoten članek

Nekdanji atlet Alberto Salazar, ki je med drugim treniral tudi britanskega olimpijca Moja Faraha in Američana Galena Ruppa, je vse obtožbe zanikal.

Preiskava Farah lahko nadaljuje delo s trenerjem

Travis Tygart je v pogovoru za ZDF dejal, da je Salazar v laboratoriju v Oregonu, svoje varovance zavajal glede jemanja raznolikih substanc.

"Morate razumeti, da športniki niso imeli pojma, kaj se dogaja z njimi, kaj jim dajejo. Neka športnica je dobila navodilo, da mora jemati zdravilo za tumor na maternici, čeprav ga sploh ni imela. Lagali so vsem športnikom in na njih izvajali medicinske eksperimente," je razlagal Tygart.

Foto: Profimedia Alberto Salazar

Laboratorij v Oregonu podpira ameriški opremljevalec Nike, ki je v torek sporočil, da bo še naprej podpiral Salazarja.

Tygart je poleg Salazarja napadel tudi Nike. "Upam, da bo Nike uvidel resnico in da bo to zanje streznitev. Ne morejo več iskati izgovorov, morajo priznati, da so opravljali eksperimente na športnikih v njihovem imenu in v njihovih prostorih. To je narobe," pravi Tygart.

Šokantno Tekaški trener Alberto Salazar naj bi športnikom dajal doping

Ob robu svetovnega prvenstva v Dohi se je na afero odzval tudi predsednik Mednarodne atletske zveze Sebastian Coe. Sporočil je, da se IAAF ukvarja s primerom, ki pa ne bo vplival na SP.

usada Tygart: Lance Armstrong je želel kupiti molk

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:16 2. Oktober 2019.

    Najbolje, da sedaj delajo poskuse na njem, dr. Mengele.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.