Bi želeli na prvo tekmo novoletne turneje? Ne morete!

Foto: Epa peter prevc zlati orel
Organizatorji uvodne preizkušnje v Oberstdorfu so še pred začetkom sezone razprodali vse vstopnice.
Oglej si celoten članek

Prireditelji uvodne tekme novoletne turneje smučarskih skakalcev v Oberstdorfu so sporočili, da so zanjo že prodali vse vstopnice, še preden se je sploh začela sezona.

Smučarski skoki Znana zasedba orlov za začetek sezone

Tako 29. decembra pričakujejo več kot 25.000 gledalcev, veliko pa jih naj bi prišlo že dan prej, ko bodo na sporedu kvalifikacije, za katere je vstopnic še dovolj. Na kvalifikacijah pričakujejo 15.000 gledalcev.

Letošnja turneja štirih skakalnic v Oberstdorfu, Garmisch-Partenkirchnu, Innsbrucku in Bischofshofnu bo že 69. po vrsti. Branilec zlatega orla bo najboljši skakalec lanske sezone Ryoyu Kobayashi.

Relikt Nor podvig večnega Kasasana: pripravljen na 31. sezono!

Mladi Japonec je lani ponovil uspeh Svena Hannawalda (2001/2002) in Kamil Stocha (2017/2018), ki sta pred njim dobila vse štiri tekme v eni sezoni.

Zanimivo je, da je bil Hannwald od leta 1953 do 2018 edini s tem dosežkom, nato pa sta se mu v samo dveh sezonah pridružila kar dva tekmovalca.

Foto: Epa peterka

Novoletno turnejo sta doslej osvojila tudi dva Slovenca. Primož Peterka je bil najboljši v sezoni v sezoni 1996/1997, Peter Prevc pa se je orla polastil v tisti zgodovinski sezoni 2015/2016.

Dolenjevaščan je bil takrat blizu pokru zmag, po trejem mestu na uvodni tekmi v Oberstdorfu je namreč trikrat zapored stopil na najvišjo stopničko.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.