Bil je heroj nacije, danes nima vstopa v državo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekdanji ukrajinski rekorder je danes persona non grata v lastni domovini.
Oglej si celoten članek

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je podpisal dekret, s katerim je več kot 100 javnim osebam uradno prepovedal vstop v državo. Gre za posameznike, ki po izbruhu vojne v Ukrajini niso javno obsodili ruske agresije.

Na seznamu je tudi nekdanji rekorder po številu nastopov v reprezentančnem dresu Anatolij Timoščuk, nogometna legenda Šahtarja iz Donecka, ki je po ruskem napadu na Ukrajino ostal v Sankt Peterburgu in nadaljeval z delom pomočnika trenerja pri Zenitu.

Persona non grata Ukrajinski legendi odvzeli naslove, v domovini ga nočejo več videti

Foto: Epa Volodimir Zelenski "To je šele prvi ukrep. V prihodnosti bomo sprejeli dodatne sankcije proti tem ljudem. Vsakdo, čigar glas bo odzvanjal v sozvočju z rusko artilerijo, bo odrezan od civiliziranega sveta," je napovedal Zelenski.

Po določilih dekreta Timoščuk nasledjih deset let ne sme stopiti na ukrajinsko ozemlje. Nekdanjega vrhunskega branilca, ki je v karieri zbral rekordnih 144 reprezentančnih nastopov, so že pred časom "zradirali" iz ukrajinske nogometne zgodovine.

Tamkajšnja nogometna zveza mu je zaradi izdaje odvzela trenersko licenco in mu izrekla dosmrtno prepoved delovanja v nogometu.

Razveljavili so tudi njegove reprezentančne uspehe ter mu odvzeli vse klubske lovorike in druge dosežke, ki jih je nanizal med igranjem v Ukrajini. Za povrhu so mu v rojstnem kraju Luck odvzeli naziv častnega meščana.

Razpad prijateljstva Ukrajinca skregana na smrt: "Bil je moj vzornik, zdaj je nula"

"Ta človek je navadno govno," je komentiral nekdanji ukrajinski reprezentant Oleksandr Alijev. Oster je bil tudi aktualni član izbrane vrste in vezist Atalante Ruslan Malinovski. "Anatolij ni in nikoli več ne bo legenda ukrajinskega nogometa. Vsi njegovi dosežki bodo pozabljeni," je dejal.

Foto: Epa ukrajinski nogometaši

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.