Čater: "Rezultat ni v redu, nisem zadovoljen"

Foto: Epa
Foto: Epa
Glavni slovenski adut na smukaški tekmi v Val Gardeni ni bil zadovoljen s 25. mestom.
Oglej si celoten članek

Martinu Čatru so se po zmagi v Val d'Iseru precej povečali apetiti, a se mu je krstni nastop v rdeči majici precej izjalovil, saj je drugo smukaško tekmo sezone končal šele na 25. mestu.

Smuk (M) Čater slekel rdečo majico

Vodstvo v seštevku discipline je prevzel zmagovalec Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, Čater na drugem mestu zaostaja 44 točk, ima pa samo šest točk naskoka pred Američanom Ryanom Cochran-Sieglom in Švicarjem Beatom Feuzom.

"Rezultat ni v redu, nisem zadovoljen. Za smučanje lahko rečem, da sem poskušal razviti hitrost in se boriti do cilja," je bil po tekmi kritičen Celjan.

Smuk (Ž) Štuhčeva dobila tisto, po kar je prišla

"A tako kot včeraj enostavno nisem uspel razviti hitrosti že na vrhu in posledično sem nato izgubljal čez celo progo. Treba se je nekaj naučiti, ta Val Gardena je bolj med položnimi. Očitno še nismo čisto naštudirali, kako tu smučati, a gremo dalje, treba je trenirati in se naprej boriti," je dodal Čater.

Črn scenarij To so podrobnosti o stanju avstrijske šampionke

Bolj zadovoljen je bil Mariborčan Boštjan Kline, ki je za kar deset mest izboljšal svojo pred tem najboljšo uvrstitev na smukih v Val Gardeni, 27. mesto izpred osmih letih.

"Danes je bilo super, uspela mi je vrhunska vožnja, dobro sem se počutil. Stvari gredo v pravo smer. Delam na pravih stvareh, iz tekem vzamem tisto kar je dobro in grem naprej. To je dobro tudi za točke Fis, za dobro startno številko. Zgoraj je bila proga že kar načeta, bilo je že veliko lukenj, a sem dobro vzel linijo in šel nad temi luknjami. Potem je bila proga enakovredna za vse in uspelo mi je dobro odpeljati."

Odzivi Weiratherjevi še kar slabo, Vonnova zgrožena: "Molim za Nici"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.