Čeferin naletel na odpor: "Temu močno nasprotujemo"

Foto: Epa
Foto: Epa
Predlagane spremembe lige prvakov so ponekod naletele na precej ostre odzive.
Oglej si celoten članek

Predstavniki Združenja otoških nogometnih privržencev (FSA) so na sredinem sestanku s predsednikom Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksandrom Čeferinom kritizirali reformo lige prvakov, ki je napovedana v sezoni 2024/25, danes poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nič več ugank Znan glavni sodnik, Španci razkrili tudi mesto finala Lige prvakov

"Uefi in Aleksandru Čeferinu smo jasno predstavili naše poglede. Po našem mnenju se lahko ekipe v evropska tekmovanja uvrstijo le na podlagi dosežkov v domačem tekmovanju, vse druge oblike, ki bi ekipam omogočal nastop na mednarodni ravni na podlagi prestiža ali zgodovinske uspešnosti, pa je po našem mnenju nesprejemljivo. Ostro nasprotujemo širitvi lige prvakov," je po sredinem sestanku s Čeferinom med drugim zapisal prvi mož FSA Kevin Miles.

Uefa je na svoji aprilski seji izvršnega odbora, ki je bila le nekaj dni po zdaj že "propadlem poskusu" ustanovitve superlige - trenutno to tekmovanje podpirajo le Real Madrid, Barcelona in Juventus, medtem ko so Arsenal, Liverpool, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Atletico Madrid, AC Milan in Inter Milano zelo hitro odstopili iz tega projekta - potrdila načrt za prenovo elitnega klubskega nogometnega tekmovanja na stari celini, ki se bo leta 2024 z 32 razširila na 36 klubov.

Nad upornike Zdaj gre zares! Čeferin odvrgel rokavice

"Navijači so srce nogometa in njihovo mnenje je zelo pomembno," je po sredinem srečanju z najvišjimi predstavniki FSA med drugim dejal Čeferin. Na tem sestanku so bili poleg predstavnikov navijaških skupin Arsenala, Liverpoola, Chelseaja, Manchester Cityja, Manchester Uniteda in Tottenhama tudi nekateri predstavniki navijaških klubov iz Španije.

Ob tem kaže omeniti, da je špansko sodišče danes sodišče EU v Luksemburgu zaprosilo, da presodi ali je Uefa zlorabila prevladujoči položaj pri zaustavitvi superlige. Po mnenju Reala, Barcelone in Juventusa Uefa krši 101. in 102. člen pogodbe o EU, ki prepoveduje monopolno delovanje.

Čeferin pomenljivo "Ob športu te mine volja, da bi koga žalil na družbenih omrežjih" Skriti sovražnik Razkrit vplivnež v ozadju superlige, Čeferin ima močnega nasprotnika

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.