Čeferin razkril, kdaj bo vpeljan VAR

Foto: Epa
Foto: Epa
Tudi v elitnem evropskem nogometnem tekmovanju bo kmalu prisotna videotehnologija.
Oglej si celoten članek

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je povedal, da bo videotehnologija VAR v Ligi prvakov prisotna od prihodnje sezone naprej.

"Preprosto smešno!" Ronaldov tabor užaljen, Portugalec ostal doma

"Načrt je, da tehnologijo začnemo uporabljati s superpokalom 2019 in potem v Ligi prvakov. Uporabljali jo bomo, ko bomo pripravljeni," je Čeferin dejal novinarjem v Monacu. Čeferin ni zavrnil možnosti, da bi VAR v Ligi prvakov lahko debitiral že letos v izločilnih bojih, a dodal, da trenutno tega ni v načrtu.

VAR so uspešno uporabljali na pokalu konfederacij in svetovnem prvenstvu v Rusiji. Uporabljajo ga tudi v nekaterih nogometnih ligah, med drugim v Španiji, Italiji, Franciji in Nemčiji, kjer pa se krešejo mnenja o njegovi učinkovitosti.

Uefa se v Ligi prvakov in Ligi Evropa za zdaj zanaša na dva dodatna sodnika za golom.

Čeferina VAR še ni popolnoma prepričal, se pa Uefa sooča z velikim izzivom - predstaviti zanesljiv VAR sistem v vseh 55 državah članicah. "Zame ni dovolj jasno. Na svetovnem prvenstvu je bilo nekaj dobrih odločitev, a moramo videti, kako se bo VAR razvijal," je povedal Slovenec na vrhu Uefe.

Žreb Lige prvakov Handanović v skupini smrti

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.