Šport > Nogomet
325 ogledov

Čeferin razkril, kdaj bo vpeljan VAR

Aleksander Čeferin Epa
Tudi v elitnem evropskem nogometnem tekmovanju bo kmalu prisotna videotehnologija.

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je povedal, da bo videotehnologija VAR v Ligi prvakov prisotna od prihodnje sezone naprej.

cristiano ronaldo "Preprosto smešno!" Šport Ronaldov tabor užaljen, Portugalec ostal doma

"Načrt je, da tehnologijo začnemo uporabljati s superpokalom 2019 in potem v Ligi prvakov. Uporabljali jo bomo, ko bomo pripravljeni," je Čeferin dejal novinarjem v Monacu. Čeferin ni zavrnil možnosti, da bi VAR v Ligi prvakov lahko debitiral že letos v izločilnih bojih, a dodal, da trenutno tega ni v načrtu.

VAR so uspešno uporabljali na pokalu konfederacij in svetovnem prvenstvu v Rusiji. Uporabljajo ga tudi v nekaterih nogometnih ligah, med drugim v Španiji, Italiji, Franciji in Nemčiji, kjer pa se krešejo mnenja o njegovi učinkovitosti.

Uefa se v Ligi prvakov in Ligi Evropa za zdaj zanaša na dva dodatna sodnika za golom.

Čeferina VAR še ni popolnoma prepričal, se pa Uefa sooča z velikim izzivom - predstaviti zanesljiv VAR sistem v vseh 55 državah članicah. "Zame ni dovolj jasno. Na svetovnem prvenstvu je bilo nekaj dobrih odločitev, a moramo videti, kako se bo VAR razvijal," je povedal Slovenec na vrhu Uefe.

Žreb Žreb Lige prvakov Šport Handanović v skupini smrti
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice