Červar se še ni pomiril: "Sodniki so nas okradli!"

Foto: Epa
Foto: Epa
Od finala Evropskega prvenstva v rokometu je minil že skoraj cel teden, toda hrvaški selektor Lino Červar se še ni pomiril s sojenjem na finalni tekmi.
Oglej si celoten članek

"Moji igralci so heroji! Mi smo moralni zmagovalci. Na žalost to ni bil prvi finale, v katerem smo oškodovani. Spomnim se let 2008, 2009, 2010. Tri leta zapored so nas okradli v finalu. Pa lani proti Nemcem na Svetovnem prvenstvu. Takrat so celo sodniki priznali, da so nas oškodovali. Žal mi je mojih igralcev. Slačilnica je bila polna solz po tem porazu," se še vedno ni pomiril s končnim razpletom Evropskega prvenstva v rokometu hrvaški strateg Lino Červar.

Hrvaški selektor Červar o sodnikih: "Ukradel nam je žogo, je**m mu mater brezobrazno!"

"Nekaj dni po finalu sta me poklicala sodnika, eden izmed najznamenitejših sodniških parov v zgodovini rokometa. Za njiju ni nobenega dvoma. Rekla sta mi: 'Lino, pa vas so v finalu okradli. Beremo, da se Nikolova in Načevskoga hvali za sojenje v finalu in odločila sva se vam javiti. Pa vi ste bili okradeni v vsaj desetih situacijah na tekmi proti Španiji. Prikrajšali so vas za zlato!' " je pogovor z neimenovanim sodniškim parom povzel Červar.

Foto: Epa Lino Červar

Hrvaška je sicer izgubila finalno tekmo proti Španiji z 20:22, večina strokovnjakov ter tudi hrvaški mediji pa so strinjali, da sta makedonska sodnika opravila odlično delo ter sta bila skoraj celotno tekmo neopazna.

Sodniška pomoč Hrvati priznali: "Naš zadetek za finale je bil neregularen!"

Hrvaško tako med 17. in 19. aprilom čaka kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, kjer ji bodo nasproti stali domača Francija, senzacija Evropskega prvenstva Portugalska ter Tunizija. Tudi pri najavi tekmovanja ter analizi nasprotnikov pa se je Červar moral osredotočiti na sodnike:

"Strah me je. Ne nasprotnikov, temveč vsega, kar se dogaja. Strah me je, da nas bodo po takšnem sojenju na Evropskem prvenstvu oškodovali tudi v teh kvalifikacijah. Da zaradi sodniških napak v našo škodo ne bomo videli Tokia."

Video Hrvaški selektor udaril z izjavo o kmetih in črncih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:49 1. Februar 2020.

    Delna izguba spomina rečejo temu. Predlagam, da še enkrat pogledajo njihov neregularen odločilni gol v polfinalu.

  • 21:18 1. Februar 2020.

    Pa,njim ni nikoli prav.Itak blentav,malo se še naredi,pa smo tam.Drese bi lahko imeli malo lepše,so ko klovni iz cirkusa.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.