Šport
14646 ogledov

Hrvati priznali: "Naš zadetek za finale je bil neregularen!"

Gol Hrvaške v polfinalni tekmi 24sata
Hrvaška rokometna reprezentanca v nedeljo popoldne proti Španiji igra veliko finale Evropskega prvenstva, toda njihova zmaga nad Norveško še vedno buri duhove...

Hrvaška rokometna reprezentanca je po pravem trilerju ter dveh podaljških z zadetkom Željka Muse v zadnjih sekundah premagala Norveško in si uspela priboriti finale Evropskega prvenstva.

Hrvati so bili v deliriju, Norvežani niso mogli verjeti, skoraj nihče pa ni obračal pozornosti na dejstvo, da zadetek krožnega napadalca hrvaške reprezentance ne bi smel biti priznan.

Evropsko prvenstvo v rokometu 2020 Odzivi tujih medijev Šport Hrvaški mediji: "Slovenija ostala v slačilnici"

Prvi je na neregularnost Musinega zadetka v svoji analizi po koncu tekme opozoril švedski rokometni strokovnjak Kent-Harry Andersson, ki od leta 2013 v norveški reprezentanci opravlja delo pomočnika trenerja:

"Musa se je izognil Sandru Sagosenu tako, da je vstopil v kazenski prostor, tik preden je dobil žogo za usodni zadetek. Ne razumem, kako so lahko sodniki to dopustili, saj so bili blizu situacije in so vse videli. Morali bi razveljaviti zadetek, saj je bil neregularen. Tudi če niso videli spornega trenutka, bi si lahko ogledali posnetek ter nato sprejeli odločitev. Resnično tega ne razumem."

Z besedami švedskega strokovnjaka na hrvaški klopi so se strinjali tudi hrvaški mediji, ki so se strinjali, da je bil njihov odločilni zadetek resnično neregularen:

"Ob vsem dolžnem spoštovanju, moramo priznati, da je imel Andersson prav. Zadetek bi zaradi Musinega vstopa v šestmeterski prostor moral biti neregularen, toda sodniki se niso oglasili. Gledali so Igorja Karačića, ki je imel žogo v svojih rokah. Na vso srečo je rok za pritožbo že mimo, Norvežani so bronasti, mi pa se borimo za zlato," so bili iskreni pri 24sata.

Komentarjev 2
  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 22:44 26.januar 2020.

    Oblečen sem v Paul&Shark dres(črne barve).Pa mi Hrvat reče,ti nimaš sponzorjev.Ga pogledam,če je normalen:"Ti mene zajebavaš,ti mene resno jebeš,saj ni vse v denarju"... .

  • Vasilij Vasquez 21:16 26.januar 2020.

    Rok za pritožbo mimo ali ne, zgodovina si vas bo zapomnila kot nategune.

Sorodne novice