Šport
12953 ogledov

Hrvaški mediji: "Slovenija ostala v slačilnici"

Evropsko prvenstvo v rokometu 2020 epa
Slovenska moška rokometna reprezentanca je osvojila končno četrto mesto na letošnjem evropskem prvenstvu na Švedskem, Norveškem in v Avstriji. Po petkovem polfinalnem porazu proti Španiji z 32:34 (15:20) je na današnji tekmi za tretje mesto v Stockholmu klonila še proti Norveški z 20:28 (9:12).

Izbranci slovenskega selektorja Ljubomirja Vranješa so z uvrstitvijo v polfinale presegli svoje cilje na 14. zaključnem turnirju stare celine. Pred odhodom je bil njihov primaren cilj preboj na enega od treh kvalifikacijskih turnirjev za nastop na letošnje poletne olimpijske igre v Tokiu, kar so tudi dosegli.

Slovenija je na letošnjem evropskem prvenstvu v skupinskem delu v Göteborgu premagala Poljsko, Švedsko in Švico, v drugem delu tekmovanja v Malmöju Islandijo in Portugalsko, izgubila pa proti Madžarski in Norveški.

V skupini II je osvojila drugo mesto in se prebila v polfinale v Stockholmu, kjer je v petek morala priznati premoč Španiji, v današnji tekmi za bronasto kolajno pa še Norveški.

Kljub odličnemu dosežku pa tuji mediji niso imeli milosti do slovenskih fantov po porazu v tekmi za tretje mesto...

Norveška rokometna reprezentanca | Avtor: Epa Epa

Hrvaški spletni portal 24sata je svoj članek naslovil z besedami: "Norveška je bronasta! Veliki Sagosen postal najboljši vseh časov". Precej miroljuben naslov, a v članku je kar precej ostrih komentarjev na igro Slovenije:

"Simultanka Norvežanov v drugem polčasu. Slovenija je ostala v slačilnici," se je glasil le eden izmed njih.

Pri 24sata so sicer še izpostavili, da je do ključnega trenutka prišlo v 20. minuti, ko je bil za dve minuti izključen Blaž Janc, Norveška pa se je uspela oddaljiti na 4 zadetke razlike.

Milosti do slovenskih rokometašev niso imeli niti pri hrvaškem Indexu, kjer se je naslov članka glasil: "Norveška po šoku proti Hrvaški deklasirala Slovenijo in osvojila bron". V samem članku so se osredotočili še na to, da je Slovenija na celotni tekmi vodila le pri rezultatu 2:1.

Slovenska rokometna reprezentanca | Avtor: Epa Epa

Na spletni strani Evropskega prvenstva 2020 pa so članek o tekmi med Slovenijo in Norveško opremili z naslovom: "Bergerud je obranil prvo medaljo Norveške na evropskih prvenstvih," s čimer so se poklonili izjemnemu vratarju Torbjornu Bergerudu, ki je blestel na tekmi s Slovenijo.

V članku so še zapisali, da je že deset minut pred koncem tekme po celotni dvorani odmevalo "Heja Norge" ter da so norveški igralci na klopi lahko slavili že pet minut pred koncem.

Slovenski rokometaši Evropskega prvenstva tako sicer resda niso zaključili v stilu, temveč z bolečim porazom, a ne smemo pozabiti, da se pred dobrim mesecem sploh še ni vedelo, kdo sploh bo vodil naše fante ter da je bil glavni cilj uvrstitev v kvalifikacije za Olimpijske igre. Slovenija je z uvrstitvijo v polfinale presegla vsa pričakovanja, poleg tega pa nas je večji del prvenstva navduševala z odličnimi predstavami. Ena tekma, čeprav zadnja, ne bi smela porušiti tega vtisa...

Komentarjev 3
  • romy 10:07 26.januar 2020.

    Naši so igrali slabo,moramo priznati,glede na izkušnje,celo porazno,kaj te češ...

  • Friderik1950 09:03 26.januar 2020.

    Naslov je malce hudomušen, a povsem na mestu. Slovenija razen dobrih obramb vratarja v prvem polčasu ni prikazala popolnoma ničesar, kar krasi rokomet, posebej pa si s tako igro ni zaslužila niti železne medalje. Videli smo samo igro 'na silo' ...prikaži več na sredini cone, povsem pa so zatajila krila (sodniki so Norvežanom tolerirali oddajo žoge krilnih napadalcev, ko so že stopili v šesterec, torej prestop), zatajili so streli čez cono, zatajila je hitra menjava pozicij, skratka vse kar krasi rokomet.

  • leonardo 08:16 26.januar 2020.

    Ha,ha,ha, vi prijateljčki hrčki v smučarskih skokih niti v izteku niste, kaj da bi prišli pogledat slačilnico.

Sorodne novice