Šport
18327 ogledov

Slovenci žrtev sodniške bojazljivosti, Vranješ hoče spremembe

Epa
Ali so sodniki oškodovali slovenske rokometaše?

Slovenska rokometna reprezentanca je v polfinalu evropskega prvenstva po izredno napeti končnici izgubila proti Španiji (32:34)

Za varovance Ljubomirja Vranješa je bil v veliki meri usoden že razplet prvega polčasa, v katerem so si branilci evropske rokometne krone priigrali pet golov prednosti (20:15).

Aktualni evropski prvaki so večji del drugega polčasa Slovence držali na štirih golih razlike, šest minut pred koncem pa so znova povedli za pet. Slovenci se kljub temu niso predali in s hrabro igro izničili ves zaostanek, v izdihljajih rednega dela pa so se celo spogledovali z remijem.

Alex Dujshebaev Polfinale Šport V zadnji minuti gol razlike, a ni bilo časa za preobrat

"Fantje se niso predali. Borili so se celo tekmo, kar je najbolj pomembno," je svoje rokometaše, ki so skozi celoten obračun lovili zaostanek za Španci, pohvalili Vranješ.

ljubomir vranješ | Avtor: Epa Epa

Slovenija je dobro minuto pred iztekom rednega dela z golom Jureta Dolenca znižala na 32:33. Branilci naslova so krenili v napad, vendar niso našli poti skozi dobro postavljeno slovensko obrambo.

Sodnika sta zaradi pasivnega napada že dvignila roko, a se za odvzem žoge nista odločila. Špancem je nato 13 sekund pred koncem uspelo doseči zmagoviti zadetek, med strelce pa se je vpisal Alex Dušebajev, ki je postavil končnih 34:32.

Po porazu Šport Kapetan besen, vsi za poraz okrivili en element igre

Selektor slovenske reprezentance je prav zaradi spornega dogajanja v zadnji minuti srečanja predlagal uvedbo ure, s katero bi odpravili določene nejasnosti. V isti sapi je sicer poudaril, da krivde za poraz ne gre pripisovati sodnikom.

"Želim si, da bi uvedli uro, ki bi merila dolžino napada. Vsem nam bi bilo veliko lažje," je na problem subjektivne presoje glede odvzema žoge pri neaktivnem napadu opozoril Vranješ.

"Če ima eno moštvo za napad 35 sekund, drugo pa 55, se bo v 60 minutah naredila velika razlika. Po mojem bi morali imeti 60 sekund od sprejema žoge. Španci so potrebovali 25 sekund samo za prečkanje sredinske črte. Tega se je treba zavedati. A to ni bil razlog, zakaj smo izgubili," je dodal Vranješ. 

"Španija si je zaslužila finale. Odigrala je dobro tekmo. Tudi mi smo dokazali, da smo zasluženo v polfinalu. To je bil velik boj," je sklenil 46-letni švedski rokometni strokovnjak.

Komentarjev 3
  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 10:10 25.januar 2020.

    Vedno eno in isto,"sporne so bile sodniške odločitve,za naš poraz.Saj smo gledali,Španci so bili enostavno boljši in varno pripeljali tekmo do konca.Dobro,da je bila na koncu mala razlika.