Šport
2755 ogledov

Slovenski zvezdnik v bolečinah, v ekipi upajo na čudež

jure dolenec Epa
Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Ljubomir Vranješ pred tekmo za bronasto kolajno z Norveško ni prijavil nobene kadrovske spremembe. Na seznamu za tekmo, ki se bo v Stockholmu pričela ob 18.30, je tudi Jure Dolenec, a je njegov nastop pod velikim vprašajem.

Jure Dolenec, v odsotnosti poškodovanega Vida Kavtičnika tudi kapetan slovenske reprezentance, že od drugega dela v Malmöju čuti močne bolečine v preponi, na petkovi polfinalni tekmi v Tele2 Areni proti Španiji, ki so jo slovenski rokometaši izgubili z 32:34, pa je Škofjeločan, sicer član španskega velikana iz Barcelone, prejel še močan udarec v koleno.

Sporen zaključek Šport Slovenci žrtev sodniške bojazljivosti, Vranješ hoče spremembe

Dolenec je zavoljo močnih bolečin že po petkovi večerni tekmi s Španci izrazil dvom glede svojega nastopa v malem finalu in dejal, da bo moral reprezentančni fizioterapevt Žan Rant Roos narediti čudež, da ga usposobi za igro.

Na letošnjem evropskem prvenstvu so imele vse reprezentance v prvem in drugem delu ter vsi najbolj prestižnih tekem pravico do dveh igralskih zamenjav. Švedski strokovnjak na klopi slovenske izbrane vrste Vranješ bo tako na drugi najbolj prestižni tekmi na letošnjem zaključnem turnirju na Švedskem, Norveškem in v Avstriji v ogenj poslal identično postavo kot na minulih dvobojih.

jure dolenec Zadnje dejanje Šport Na kocki več kot le bronasta medalja

Na vratih bosta Klemen Ferlin in Urh Kastelic, na krilnih položajih Darko Cingesar, Blaž Janc, Tilen Kodrin in Mario Šoštarič, na zunanjih položajih Dean Bombač, Nejc Cehte, Jure Dolenec, Nik Henigman, Borut Mačkovšek, Rok Ovniček in Miha Zarabec, na mestu krožnega napadalca pa Blaž Blagotinšek, Igor Žabić in Kristjan Horžen.

veselin vujović Ne, hvala! Šport Vujović slavil zmago Hrvaške in odbil policijsko spremstvo

Slovenski rokometaši so se z Norvežani že pomerili v drugem delu tekmovanja. V Malmöju so resda slavili vikingi s 33:30, a ta tekma ni imela tekmovalnega naboja. Oba stratega - Vranješ na slovenski in Christian Berge na norveški strani - sta na tej tekmi, potem ko so si njihovi varovanci že pred tem dvobojem izborili polfinalno vozovnico, priložnost ponudila svojim manj obremenjenim varovancem v dosedanjem delu prvenstva, v boju "rezervistov" pa so se zmage veselili Norvežani.

Po porazu Šport Kapetan besen, vsi za poraz okrivili en element igre

Na tej tekmi Bombač, Dolenec in Ferlin sploh niso stopili na igrišče, minutaža Mačkovška in Blagotinška je bila za vzorec, na norveški strani pa so povsem počivali prvi zvezdnik Sander Sagosen ter Petter Overby, Kristian Björnsen, Christian O'Sullivan in Torbjorn Bergerud.

Norvežani so na petkovi prvi polfinalni tekmi po maratonskem boju morali priznati premoč Hrvatom, ki so po dveh 10-minutnih podaljških slavili z 29:28.

Pred današnjim dvobojem za bronasto kolajno med Slovenijo in Španijo bo še tekma za končno peto mesto med Nemčijo in Portugalsko, ki se bo pričela ob 16. uri. Veliki finale med Hrvaško in Španijo se bo v nedeljo začel ob 16.30.

Alex Dujshebaev Polfinale Šport V zadnji minuti gol razlike, a ni bilo časa za preobrat Marin Šego EP v rokometu Šport Drama v prvem polfinalu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.