Šport
874 ogledov

"Povsem smo odpovedali"

Jure Dolenec EP v rokometu SLO POR Epa
Slovenija je visoko z 20:28 izgubila tekmo za tretje mesto na Evropskem prvenstvu proti Norveški, a je na tekmovanju vseeno pustila dober vtis...

"S selektorjem sva se pred tekmo dogovorila, da zavoljo poškodbe odigram vsaj to kratko menjavo, ko ni toliko teka. Poskušal sem dati vse od sebe, a je bilo zelo težko. Če bi se v petek uvrstili v finale, potem bi imel dan več za rehabilitacijo in se o tem morda sploh ne bi pogovarjali," je svoj status na eni najpomembnejših tekem leta opisal kapetan Jure Dolenec ter dodal:

Evropsko prvenstvo v rokometu 2020 Odzivi tujih medijev Šport Hrvaški mediji: "Slovenija ostala v slačilnici"

"Ponosen sem na svoje soigralce in da sem imel priložnost biti njihov kapetan. V zadnjem obdobju smo naredili velik korak naprej. Samo poglejte kje smo bili še nedolgo nazaj, pred dvema mesecema smo doma igrali neodločeno z Nizozemsko, danes pa smo četrti v Evropi, torej tudi na svetu. V petek nismo bili daleč od finala, na današnji tekmi pa smo bili daleč od brona."

Borut Mačkovšek | Avtor: Epa Epa

Dosti bolj od svojega kapetana pa je bil nad predstavami na zaključnem turnirju v Stockholmu razočaran Borut Mačkovšek: "Norvežanom čestitam, bili so boljši. Razočaran sem po teh dveh odločilnih tekmah v Stockholmu, borili smo se za kolajne, a nam je spodrsnilo. Občutek imam, da si nismo zaslužili tega četrtega mesta. V skupinskem in drugem delu smo igrali dobro, na zaključnem turnirju pa smo povsem odpovedali."

Slovenska rokometna reprezentanca EP 2020 Šport Slovenija do drugega najboljšega dosežka v zgodovini Evropskih prvenstev

"Moramo priznati, da so bili Norvežani boljši. Naredili smo preveč napak, izgubljali žoge in zgrešili številne 'zicerje'. Glava je še vroča, a menim, da so nam med prvenstvom preveč zrasli apetiti. Tekmi s Španci in Norvežani sta dobra šole za vse nas, v celoti pa je za nami zelo dober turnir. Čestitke fantom, vsi so dali svoj maksimum. Že aprila nas v Berlinu čakajo olimpijske kvalifikacije in imamo lepo priložnost, da se prebijemo v Tokio," pa po zelo uspešnem prvenstvu ostaja optimističen Blaž Blagotinšek.

Slovenska rokometna reprezentanca | Avtor: Epa Epa

ljubomir vranješ Selektor Šport "Ko sem prevzel Slovenijo, me je pekla vest."

 

Komentarjev 1
  • Friderik1950 11:28 26.januar 2020.

    Naslov je povsem na mestu. Slovenija razen dobrih obramb vratarja v prvem polčasu ni prikazala popolnoma ničesar, posebej pa si s tako igro ni zaslužila niti železne medalje. Videli smo samo igro 'na silo' na sredini cone, povsem pa so ...prikaži več zatajila krila (sodniki so Norvežanom tolerirali oddajo žoge krilnih napadalcev, ko so že stopili v šesterec, torej prestop), zatajili so streli čez cono, zatajila je hitra menjava pozicij, uigrane kombinacije so jim bile Španska vas, torej vse, kar krasi rokomet.

Sorodne novice