Čisti spektakel: 50 najlepših, kralj vseh pa Luka Dončić!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Onstran Atlantika so potegnili črto pod redni del sezone lige NBA.
Oglej si celoten članek

V noči na sredo se v ligi NBA začenja "play-in", uvod v letošnjo končnico. V njem ne sodeluje nihče od treh Slovencev. Dallas Mavericks, Denver Nuggets in Miami Heat so si zagotovili igranje v prvem krogu, tako da bodo Luka Dončić, Vlatko Čančar in Goran Dragić lahko še malce napolnili baterije.

V skrajšani sezoni so vse ekipe odigrale po 72 tekem rednega dela. Nabralo se je na stotine atraktivnih akcij, fantastičnih zabijanj, podaj, metov in blokad je kar mrgolelo. V izbor petdesetih najlepših so tako prišle le zares izjemne poteze.

Konec (b)romance Luka Dončić uničil veliko prijateljstvo

Foto: Profimedia Luka Dončić Mavs Celtics

Med petdeseterico so kar štiri akcije Luke Dončića. Za uvod "step-back" trojka proti San Antoniu, nato trojka ob sireni za zmago proti Bostonu. V izbor je prišla tudi genialna asistenca Timu Hardawayu Jr. proti Portlandu.

Posebno mesto si je prislužila Dončića neverjetna trojka, vržena izven ravnotežja, za dramatično slavje v poslednji sekundi proti Memphisu. V uradnem posnetku lige NBA je bila ta poteza predvajana kot predzadnja. Za njo je prišlo na vrsto le še epsko zabijanje člana Minnesote Anthonyja Edwardsa proti Torontu.

Veliko olajšanje Zaradi tega pravila bo Dončiću v končnici dosti lažje

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.