Črnogorci razrešili Srba

Foto: Epa ljubiša tumbaković
Srbski nogometni strokovnjak Ljubiša Tumbaković ni več selektor Črne gore.
Oglej si celoten članek

Tamkajšnja zveza ga je odstavila s tega položaja, ker je zavrnil vodenje izbrane vrste na kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu 2020 proti Kosovu, ki se je v petek v Podgorici končala z neodločenim izidom 1:1, poročajo številni mediji iz tega področja.

Odločno naprej Šporar: "Ni mi jasno, zakaj smo to počeli. To ni naša igra."

"Člani izvršnega odbora črnogorske nogometne zveze so po soglasni odločitvi z mesta selektorja razrešili Tumbakovića. Njegova odločitev, da ne vodi svojih izbrancev na tekmi s Kosovom, je bila za vse nas veliko presenečenje, hkrati pa stroga kršitev pogodbe," so med drugim zapisali na črnogorski zvezi.

Črnogorci so na tekmi proti sosedom s Kosova nastopili tudi brez Marka Ivanića in Filipa Stojkovića, oba sta člana beograjske Crvene zvezde.

Kritičen Kek: "Preveč napak, bili smo pasivni, preslabi."

Črnogorski mediji so zapisali, da je eden od srbskih časnikov, ki je zelo blizu političnemu vrhu v Srbiji, pred tekmo v Podgorici vršil pritisk nad določene igralce črnogorske izbrane vrste in objavil članek z naslovom "Če ste Srbi, potem ne boste igrali proti Kosovu."

Črna gora bo v ponedeljek, 10. junija, gostovala na Češkem, ekipo pa bosta namesto odstavljenega 66-letnega Tumbakovića vodila Miodrag Džudović in Dragoje Leković.

V skupini A vodi Anglija s šestimi točkami, Češka jih je zbrala tri, Kosovo, Bolgarija in Črna gora pa po dve.

Reprezentanca Tudi izjemni Oblak ni mogel preprečiti poraza

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.