Šport > Nogomet
302 ogledov

Kek: "Preveč napak, bili smo pasivni, preslabi."

MATJAŽ KEK Saša Despot
Slovenija po porazu z Avstrijo (1:0) ostaja pri dve osvojenih točkah v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020.

Slovenska nogometna reprezentanca je v tretji kvalifikacijski tekmi za EP 2020 v Celovci izgubila proti Avstriji (1:0). Edini zadetek na srečanju je v 74. minuti dosegel Guido Burgstaller, ki je odbito žogo spravil za hrbet sicer dobro razpoloženega Jana Oblaka.

nogomet Avstrija-Slovenija Reprezentanca Šport Tudi izjemni Oblak ni mogel preprečiti poraza

Avstrijci so na račun Slovencev prišli do prvih točk v kvalifikacijskem ciklu in se povzpeli na četrto mesto lestvice v skupini H. Slovenija je peta (2 točki), Latvija pa šesta (0). Na vrhu razpredelnice je Poljska (9), sledita ji Izrael (7) in Severna Makedonija (4). Na evropsko prvenstvo vodita prvi dve mesti v skupini.

Varovance Matjaža Keka nova tekma čaka že v ponedeljek, ko se bodo na gostovanju v Rigi pomerili z Latvijo. Slovenija je doslej v kvalifikacijah vknjižila remija z Izraelom in Severno Makedonijo ter poraz z Avstrijo.

"Čestitam Avstriji za zmago, predvsem v prvem polčasu so bili boljši. Ko pa smo se v nekem trenutku že rešili pritiska, smo dobili gol. Škoda, da potem naš pritisk ni prinesel izenačenja, mislim pa, da je bila Avstrija v prvem polčasu boljša in je zasluženo zmagala," je povedal slovenski selektor.

Jan Oblak Razgrel ozračje Šport Avstrijski zvezdnik na zelo nespoštljiv način užalil Slovence

"Bilo je preveč napak v 'pas igri', ko smo jim kar sami dajali priložnosti. Vedeli smo, kakšno kakovost ima Alaba, a dve, tri situacije, ki so bile res nevarne, so bile po sredini. Bili smo preveč pasivni, preslabi v dvobojih, preslabi v odbitih žogah ... bili so hitrejši, nevarnejši, boljši v teh elementih. V nekaterih trenutkih smo izgubili žoge, ki so bile nevarne za našo zadnjo linijo," je dodal Kek.

"Iličić je šele zadnjih 20 minut, ko smo se pomaknili bližje njemu, bil kakovostnejši. Vsekakor pa je tudi to ena od ugotovitev te tekme. Teh 20 minut je pokazalo, da je vse skupaj boljše, a pasivnost in reakcije na odbito žogo, to pa mi ni bilo všeč," je sklenil.

nogomet Avstrija-Slovenija | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V avstrijskem taboru so bili z razpletom zelo zadovoljni. "Nismo zadovoljni le z izidom, ampak tudi s predstavo celotnega moštva. Od začetka smo bili boljši, že v prvem polčasu imeli dve ali tri priložnosti, da bi povedli. Po polčasu smo imeli nekaj težkih minut, a smo jih dobro prebrodili, pozneje pa smo spet prevzeli pobudo in zasluženo povedli. Tudi v obrambi smo imeli nekaj sreče ob nevarni slovenski akciji. A konec koncev smo zasluženo zmagali, čestitke igralcem za dobro predstavo. A ni časa za počitek, že zdaj razmišljamo o naslednji tekmi in tudi tam bodo točke zelo pomembne za nas," je povedal domači selektor Franco Foda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.