Šport > Nogomet
9172 ogledov

Avstrijski zvezdnik na zelo nespoštljiv način užalil Slovence

david alaba Epa
Pred kvalifikacijsko tekmo za EP 2020 med Slovenijo in Avstrijo je za dvig temperature poskrbel zvezdnik Bayern Münchna David Alaba.

Avstrijski reprezentant David Alaba je poskrbel za dodatno motivacijo slovenskih nogometašev na nocojšnji kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu v Celovcu z začetkom ob 20.45.

Matjaž Kek Reprezentanca Šport Kek ima v rokavu vsaj tri ase

Alaba je pred tekmo gostoval v radijskem studiu nacionalne ORF, kjer je pokazal precej nespoštljiv odnos do slovenskih nogometašev.

Zvezdnik Bayerna bodisi ni znal bodisi ni hotel poimensko imenovati ne Jana Oblaka ne Josipa Ilićića. Zakaj, ve le on. 

"Vratar je kar dober. Tudi spredaj na desni imajo enega," je dejal in požel val ogorčenja na sončni strani Alp. Oblak je vendarle eden najboljših vratarjev na svetu, njegova tržna vrednost pa je ocenjena na 80 milijonov evrov.  Močno dvomimo, da Alaba ne ve, kako je ime večkratnemu najboljšemu vratarju španske La Lige.

Josip Iličić IZR SLO | Avtor: NZS/Twitter NZS/Twitter

Tudi Iličić je znano ime v mednarodnem nogometnemu prostoru, ne nazadnje je pustil velik pečat v Serie A, njegova vrednost pa se ocenjuje na 17 milijonov evrov.

Na tiskovni konferenci je dogodek pokomentiral tudi slovenski selektor Matjaž Kek. "Jaz vem ogromno o Avstrijcih. Jan Oblak ni ravno neznano ime. Vsak spoštuje nasprotnika na svoj način. Alaba je odličen nogometaš, njegova kariera je vredna občudovanja," se je izognil polemiki.

Zlatko Zahović je v pogovoru za EkipoSN obsodil "nevednost" avstrijskega zvezdnika in slovenske nogometaše pozval, naj na igrišču dokažejo, kdo so v resnici.

Franco Foda Veliki vložki Šport Avstrijski selektor: "Tekma s Slovenijo bo imela značaj finala."
Komentarjev 5
  • maresem 11:59 08.junij 2019.

    Ta majmun ni in nikoli ne bo avstrijski zvezdnik.

  • Avatar Vorsianna
    Vorsianna 01:30 08.junij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Sexcoss.Com

  • jakec42 22:45 07.junij 2019.

    Črni avstrijec