Šport > Nogomet
150 ogledov

Kek imenoval svojo četo

Matjaž Kek Anže Petkovšek
Slovenske nogometaše v juniju čakata kvalifikacijski tekmi za EP 2020

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na kvalifikacijskih tekmah za evropsko prvenstvo 2020 proti Avstriji in Latviji. Novinec na seznamu je vezist Denis Popović.

Slovenija se bo z Avstrijci merila 7. junija v Celovcu, z Latvijci, ki jih vodi nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović, pa tri dni pozneje v Rigi.

Slovenija se je z Avstrijo nazadnje merila marca lani, ko je na prijateljski tekmi prav v Celovcu izgubila z 0:3. Zadnji obračun z Latvijo pa sega v leto 2004, takrat je Latvija dobila prijateljski obračun z 1:0. Avstrija je trenutno na lestvici Mednarodne nogometne zveze 34., Slovenija je 63., Latvija pa 133.

V skupini G sicer po dveh krogih vodi Poljska s šestimi točkami, Severna Makedonija in Izrael jih imata po štiri, Slovenija dve, Avstrija in Latvija pa sta še brez točk.

Seznam za Avstrijo in Latvijo:
- vratarja: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Sampdoria);
- branilci: Bojan Jokić (Ufa), Andraž Struna (Anorthosis Famagusta), Miha Mevlja (Rostov), Aljaž Struna (Houston Dynamo), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb), Miha Blažič (Ferencvaros), Nemanja Mitrović (Jagiellonia), Jure Balkovec (Hellas Verona);
- vezisti: Josip Iličić (Atalanta), Jasmin Kurtić (Spal), Rene Krhin (Nantes), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev), Miha Zajc (Fenerbahce), Domen Črnigoj (Lugano), Jaka Bijol (CSKA Moskva), Damjan Bohar (Zaglebie), Žan Majer (Lecce), Jon Gorenc-Stanković (Huddersfield), Denis Popović (Orenburg);
- napadalca: Robert Berič (St. Etienne), Andraž Šporar (Slovan Bratislava).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice