Šport > Nogomet
1445 ogledov

Angleži zahtevajo kazen za "rasistične" Črnogorce

Podgorica navijači Epa
Ponedeljkovo srečanje v kvalifikacijah za Euro 2020 na Otoku buri duhove zaradi vzklikov s tribun.

Visoka zmaga Anglije na gostovanju v Črni gori (1:5) je v angleških medijih ostala v senci navijaškega dogajanja. Po tekmi so se gostje namreč glasno pritoževali nad rasističnim obnašanjem dela domačega občinstva.

Temnopolti nogometaši Anglije so bili deležni posnemanja opičjih zvokov, najbolj razločno ob rumenem kartonu Dannyja Rosa. Raheem Sterling je peti zadetek Anglije proslavil tako, da si je z rokama prijel za ušesi in tako odgovoril na zvoke s tribun.

"Nekaj idiotov je pokvarilo lep večer. Sramota je, da moramo to poslušati. Smo v letu 2019 in po takšnem obnašanju bi morala slediti kazen," je po tekmi za BBC povedal Sterling in o svojem proslavljanju po petem golu dejal: "Hotel sem jim sporočiti, da bodo morali narediti še kaj drugega, kot nas opozoriti na našo polt in na kaj jih spominjamo, da bi vplivali na nas."

Po tekmi se je ob vzklike navijačev obregnil tudi angleški selektor Gareth Southgate. Angleška nogometna zveza (FA) je napovedala uradno pritožbo.

Matjaž Kek EURO 2020 Šport Matjaž Kek: "To ni to!"

Evropska nogometna zveza (Uefa) je že sprožila disciplinski postopek zoper Črno goro zaradi neprimernega obnašanja njenih navijačev. Uefa bo končno odločitev o tem sprejela na svojem zasedanju, ki bo 16. maja v Nyonu.

Črnogorska nogometna zveza je v izjavi za javnost zapisala, da bo sprejela vse potrebne ukrepe za identifikacijo neodgovornih posameznikov na tej tekmi in jim v prihodnosti prepovedala vstop na tekme. "V multikulturni in multietični družbi, kot je Črna gora, ni prostora za takšno ravnanje gledalcev," so sporočili iz črnogorske zveze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice