Šport > Nogomet
570 ogledov

Ena lastovka ne prinese pomladi, a začetek obeta

slovenska nogometna reprezentanca NZS/Twitter
Slovenija je na uradni tekmi pod vodstvom novega selektorja Matjaža Keka iztržila točko, že v nedeljo pa fante čaka nov izziv.

Slovenska nogometna reprezentanca je na prvi tekmi kvalifikacij za Euro 2020 v gosteh remizirala z Izraelom (1:1). Andraž Šporar je v 48. minuti zabil prvenec v reprezentančnem dresu, za delitev točk pa je nekaj minut kasneje poskrbel Eran Zahavi.

Josip Iličić IZR SLO Blizu, a tako daleč Šport Slovenija povedla, Izrael izenačil

Selektor Kek je bil bolj kot s točkovnim izkupičkom zadovoljen s predstavo svojih varovancev, ki so na zelenici napovedali boljše čase reprezentančnega nogometa. Podobno je razmišljal tudi Sašo Udovič.

"Zelo pozitivno. Začeli smo tako, kot je treba. Mislim, da so bili fantje samozavestni. Seveda je težko v eni tekmi spremeniti vse, kar se je dogajalo zadnjih nekaj let, ampak po mojem mnenju smo na dobri poti," je dogajanje v Izraelu povzel nekdanji slovenski reprezentat.

Matjaž Kek Matjaž Kek Šport "Bilo bi butasto ... "

V slovenskem taboru so imeli po remiju mešane občutke. Po eni strani je bilo čutiti zadovoljstvo nad prikazano igro, po drugi razočaranje zaradi zamujene priložnosti. "Tekma bi se morala dobiti, ampak 1:1 je v redu rezultat. To je velik kapital, na katerem lahko gradimo naprej," je prepričan Udovič.

"Prisotnega je še nekaj strahu od prej. Imamo novega selektorja. Matjaž je stvari uredil in menim, da bo iz tekme v tekmo bolje. Moramo biti strpni. Začelo se je dobro. Začetek ni bil slab, pa tudi vrhunski ne. To je osnova," še meni nekdanji reprezentant, a poudarja, da točka proti Izraelu ne more in ne sme potešiti naših apetitov.

"Točka je pozitivna, vendar ne pomeni, da lahko skačemo od veselja. Proti Makedoniji je treba osvojiti tri točke. Tukaj sta še Avstrija in Poljska. Bodimo pošteni. Če se bomo zadovoljili s točko proti Izraelu, je to premalo. Treba je ciljati višje," je dejal.

In napoved za nedeljsko tekmo s Severno Makedonijo? "Tri točke so nujne. Sploh ne razmišljam o čem drugem, vendar to ne pomeni, da bodo šli fantje brezglavo v tekmo. Imamo več kvalitete kot Makedonija. Treba je osvojiti tri točke," je sklenil Udovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.