Šport > Nogomet
397 ogledov

Šporar: "Ni mi jasno, zakaj smo to počeli. To ni naša igra."

nogomet Avstrija-Slovenija Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca je sinoči izgubila kvalifikacijsko tekmo za Euro 2020 v Celovcu proti Avstriji z 0:1 in po treh krogih ostaja pri le dveh točkah.

V slovenskem taboru so si bolj ali manj enotni, da so si premalo upali igrati. Jasno pa je, da bo ponedeljkova tekma v Latviji v marsičem ključna za ohranjanje upov po uvrstitvi na EP.

nogomet Avstrija-Slovenija Reprezentanca Šport Tudi izjemni Oblak ni mogel preprečiti poraza

"To je bil pomemben poraz, ni pa ključen. Točk je še ogromno," poudarja napadalec Andraž Šporar, ki je bil daleč od tega, da bi lahko pokazal strelsko formo, s katero je bil prepričljivo prvi strelec slovaške lige.

"Nismo si dovolj upali igrati in smo premalo pokazali proti Avstriji. Zakaj? Ne vem. Več si bo treba upati, več igrati, si ustvariti več priložnosti. Vsakič, ko smo si žogo podali trikrat, štirikrat, smo bili na njihovi zadnji liniji. Ni mi jasno, zakaj tega nismo večkrat ponovili. Ogromno je bilo dolgih žog ... To ni naša igra," pojasnjuje Šporar.

Čeprav je dejal, da je točk še ogromno, pa se zaveda, da bo Latvija v ponedeljek v marsičem odločilna. "Iz Latvije se moramo vrniti s tremi točkami. Ker če se ne, je skoraj konec sanj o Euru. V tekmo moramo iti pogumno, od prve minute pokazati, da smo boljši, igrati kompaktno in pametno zadaj ter zadeti gol."

MATJAŽ KEK Kritičen Šport Kek: "Preveč napak, bili smo pasivni, preslabi."

Kar nekaj težav je bilo v obrambnem delu zvezne vrste, kjer ni bilo Reneja Krhina in kjer je mesto dobil najprej Jaka Bijol, za njim pa debitant Denis Popović. Tudi po levem krilu je bilo v odsotnosti Benjamina Verbiča premalo iskrivosti. A to ni vzrok za poraz, pravi Šporar.

"Nas je tukaj 25. Vsak, ki je poklican v reprezentanco, mora v vsaki minuti igranja prevzeti odgovornost. Da, Verbič je dober igralec in Rene tudi, ampak z razlogom nas je toliko poklicanih in bi ostali morali prevzeti odgovornost. Če bi rekel, da smo zaradi njune odsotnosti izgubili - ne, ni res. Po mojem si nismo dovolj upali igrati, Avstrijcem smo pustili preveč prostora, kar znajo izkoristiti," poudarja napadalec Slovana iz Bratislave.

nogomet Avstrija-Slovenija | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Z njim se glede tekme v Avstriji strinja tudi srednji branilec Aljaž Struna, ki je večino dela opravil dobro, ob zadetku pa je Marku Arnautoviću "pustil" do strela, ki je bil del akcije za edini zadetek na tekmi. Sam je kritiziral igro predvsem v prvem polčasu, ki se proti Latviji ne sme ponoviti.

"Ne sme se ponoviti defenzivna igra iz prvega polčasa. Ker se mi zdi, da smo kot cela ekipa stali slabo, dopuščali preveč prostora, preveč lukenj, dopuščali priložnosti in smo imeli le srečo, da niso zadeli že takrat," pravi Struna, ki pa se mu ne bo težko pobrati po porazu.

"To je nogomet, čaka nas nova tekma, moramo zmagati v gosteh. Nič se še ni zgodilo, vse je še odprto in vse bo odvisno samo od nas." Kot je dodal, čaka jih nov dan, danes nov trening in priprava na novo tekmo. "To je igra, moramo se pripraviti in iti naprej. Nihče ni umrl zaradi tega poraza."

dušan tadić Kolaps Srbije Šport Šok, solze, ponižanje: "Sram nas je lahko!"

Kapetan Bojan Jokić prav tako ne izgublja optimizma. "Na papirju nas čaka slabši tekmec, ampak to nič ne pomeni. Dobiti moramo tri točke, potem smo v igri. Vsi smo blizu, mislim, da bo ta skupina odločena šele na koncu."

Po treh krogih je na vrhu skupine G Poljska z devetimi točkami, Izrael jih ima sedem, Severna Makedonija štiri, Avstrija tri, Slovenija dve, Latvija pa je še brez točke.

Slednjo vodi Slaviša Stojanović, ki je vpoklical tudi branilca Olimpije Vitalijsa Maksimenka. Sicer pa skoraj polovica reprezentantov prihaja iz domačega prvenstva, trije iz švicarskega, trije iz poljskega (dva iz druge lige), po eden pa iz češke prve lige, nizozemske in ruske druge lige ter kazahstanskega prvenstva, eden pa igra za drugo ekipo Bayerna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.