Šport > Nogomet
3291 ogledov

Šok, solze, ponižanje: "Sram nas je lahko!"

dušan tadić Print Screen
Srbski nogometaši so doživeli enega najhujših porazov v njihovi zgodovini reprezentančnega nogometa.

Srbska nogometna reprezentanca je v tretjem krogu kvalifikacij za EP 2020 izgubila na gostovanju v Ukrajini (0:5). Gre za enega najhujših porazov v zgodovini samostojne države, po katerem se je Srbija znašla na zadnjem mestu kvalifikacijske skupine B.

MATJAŽ KEK Kritičen Šport Kek: "Preveč napak, bili smo pasivni, preslabi."

Srbski zvezdnik Dušan Tadić, napadalni vezist nizozemskega Ajaxa, je po debaklu dejal: "To je najtežji trenutek v moji karieri. Od prve minute smo bili v paniki. Vseskozi smo bili pozni. Naredili smo jih še močnejše, kot so sicer, in doživeli nov boleč poraz. Sram nas je lahko. Zdaj bo potrebno analizirati, kaj se je zgodilo. Morali bomo biti kritični do sebe," je dejal Tadić.

Srbski mediji so za poraz okrivili taktične zamisli selektorja Mladena Krstajića, a je Tadić pozornost preusmeril nazadj na soigralce. "Ne vem, kako bi to sploh opisal. Ves čas smo bili pozni. Tekli so bolje od nas. Nismo vedeli, kaj delamo. Vsak se bo moral najprej zazreti vase," je poudaril.

nogomet Avstrija-Slovenija Reprezentanca Šport Tudi izjemni Oblak ni mogel preprečiti poraza

Kapetan srbske reprezentance Aleksandar Kolarov, branilec Rome, je dodal: "Absolutno smo ponižani. To je bila ena najslabših tekem v moji karieri. Zagotovo najslabša, odkar spremljam reprezentanco, še hujša od tistega poraza proti Argentini leta 2006. Še dobro, da je bilo samo 5:0."

Selektorjev poskus s dvema menjavama kmalu po začetku drugega polčasa ni obrodil sadov. "Poskušal je, a težava ni bila v postavitvi ali številu napadalcev. Bili smo preslabi. Totalno nemočni. Čustveno izpraznjeni. Težko se bomo pobrali po tej tekmi," je priznal Kolarov.

Srbijo v ponedeljek čaka obračun z Litvo, na katerem nujno potrebuje zmago, če želi ohraniti realne možnosti za uvrstitev na EP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.