Šport > Nogomet
208 ogledov

Črnogorci razrešili Srba

ljubiša tumbaković Epa
Srbski nogometni strokovnjak Ljubiša Tumbaković ni več selektor Črne gore.

Tamkajšnja zveza ga je odstavila s tega položaja, ker je zavrnil vodenje izbrane vrste na kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu 2020 proti Kosovu, ki se je v petek v Podgorici končala z neodločenim izidom 1:1, poročajo številni mediji iz tega področja.

nogomet Avstrija-Slovenija Odločno naprej Šport Šporar: "Ni mi jasno, zakaj smo to počeli. To ni naša igra."

"Člani izvršnega odbora črnogorske nogometne zveze so po soglasni odločitvi z mesta selektorja razrešili Tumbakovića. Njegova odločitev, da ne vodi svojih izbrancev na tekmi s Kosovom, je bila za vse nas veliko presenečenje, hkrati pa stroga kršitev pogodbe," so med drugim zapisali na črnogorski zvezi.

Črnogorci so na tekmi proti sosedom s Kosova nastopili tudi brez Marka Ivanića in Filipa Stojkovića, oba sta člana beograjske Crvene zvezde.

MATJAŽ KEK Kritičen Šport Kek: "Preveč napak, bili smo pasivni, preslabi."

Črnogorski mediji so zapisali, da je eden od srbskih časnikov, ki je zelo blizu političnemu vrhu v Srbiji, pred tekmo v Podgorici vršil pritisk nad določene igralce črnogorske izbrane vrste in objavil članek z naslovom "Če ste Srbi, potem ne boste igrali proti Kosovu."

Črna gora bo v ponedeljek, 10. junija, gostovala na Češkem, ekipo pa bosta namesto odstavljenega 66-letnega Tumbakovića vodila Miodrag Džudović in Dragoje Leković.

V skupini A vodi Anglija s šestimi točkami, Češka jih je zbrala tri, Kosovo, Bolgarija in Črna gora pa po dve.

nogomet Avstrija-Slovenija Reprezentanca Šport Tudi izjemni Oblak ni mogel preprečiti poraza
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.