Direktorju alpskih smučarjev grozijo s smrtjo

Foto: Epa
Foto: Epa
Kontroverzni paralelni tekmi na SP v Cortin d'Ampezzo še naprej dvigujeta veliko prahu.
Oglej si celoten članek

Mednarodna smučarska zveza (Fis) se je znašla pod hudim pritiskom zaradi neenakovrednih pogojev na posamičnih paralelnih tekmah, ki sta bili v Cortini d'Ampezzo sploh prvič del programa svetovnega prvenstva.

Razlika med obema progama je bila tako očitna, da so se med navijači in tekmovalci celo pojavili očitki o neregularnosti samega tekmovanja.

Jeza "To je najbolj nepošteno tekmovanje v moji karieri"

Rdeča proga je bila občutno hitrejša od modre, ker pa zaostanek po prvi vožnji ne sme presegati več kot pol sekunde (+0,50), so imeli občutno prednost tekmovalci, ki so v drugo nastopili na hitrejši progi. 

Foto: Epa paralelna tekma "Ne spomnim se, kdaj sem bila tako jezna," je po tekmi besnela italijanska smučarka Federica Brignone.

Plaz kritik se je vsul tudi na direktorja svetovnega pokala alpskih smučarjev Markusa Waldnerja, ki je postal tarča groženj s smrtjo. Visokemu predstavniku Fis-a je podporo izrekel organizacijski odbor prvenstva v Cortini.

"Za takšno prireditev, ki temelji na športnih vrednotah in 'fair-playu', je popolnoma nesprejemljivo, da cenjeni strokovnjak, kakršen je Markus, prejema tako zaskrbljujoča sporočila, ki močno presegajo okvirje normalne razprave ali soočenja," so zapisali organizatorji.

Svetovna prvaka v paralelnem veleslalomu sta postala Italijanka Marta Bassino in Francoz Mathieu Faivre, kasneje pa se jima je po posredovanju Avstrijcev na najvišji stopnički pridružila še Katharina Linesberger.

"Zanimivo" Bizarno: Avstrijci so preverili pravila in dobili zlato

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:32 19. Februar 2021.

    Ker so športna tekmovanja sodobne gladiatorske igre!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.