Šport > Zimski športi
12339 ogledov

Direktorju alpskih smučarjev grozijo s smrtjo

markus waldner Epa
Kontroverzni paralelni tekmi na SP v Cortin d'Ampezzo še naprej dvigujeta veliko prahu.

Mednarodna smučarska zveza (Fis) se je znašla pod hudim pritiskom zaradi neenakovrednih pogojev na posamičnih paralelnih tekmah, ki sta bili v Cortini d'Ampezzo sploh prvič del programa svetovnega prvenstva.

Razlika med obema progama je bila tako očitna, da so se med navijači in tekmovalci celo pojavili očitki o neregularnosti samega tekmovanja.

Federica Brignone Jeza Šport "To je najbolj nepošteno tekmovanje v moji karieri"

Rdeča proga je bila občutno hitrejša od modre, ker pa zaostanek po prvi vožnji ne sme presegati več kot pol sekunde (+0,50), so imeli občutno prednost tekmovalci, ki so v drugo nastopili na hitrejši progi. 

paralelna tekma | Avtor: Epa Epa
"Ne spomnim se, kdaj sem bila tako jezna," je po tekmi besnela italijanska smučarka Federica Brignone.

Plaz kritik se je vsul tudi na direktorja svetovnega pokala alpskih smučarjev Markusa Waldnerja, ki je postal tarča groženj s smrtjo. Visokemu predstavniku Fis-a je podporo izrekel organizacijski odbor prvenstva v Cortini.

"Za takšno prireditev, ki temelji na športnih vrednotah in 'fair-playu', je popolnoma nesprejemljivo, da cenjeni strokovnjak, kakršen je Markus, prejema tako zaskrbljujoča sporočila, ki močno presegajo okvirje normalne razprave ali soočenja," so zapisali organizatorji.

Svetovna prvaka v paralelnem veleslalomu sta postala Italijanka Marta Bassino in Francoz Mathieu Faivre, kasneje pa se jima je po posredovanju Avstrijcev na najvišji stopnički pridružila še Katharina Linesberger.

Katharina Liensberger "Zanimivo" Šport Bizarno: Avstrijci so preverili pravila in dobili zlato

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 14:32 19.februar 2021.

    Ker so športna tekmovanja sodobne gladiatorske igre!

Sorodne novice