Dirkači besni na Rossija: "Kdor želi dirkati, tega ne počne"

Foto: Epa valentino rossi
Italijanski dirkač bo zaradi okužbe s koronavirusom izpustil najmanj dve dirki.
Oglej si celoten članek

Pol Espargaro (KTM) je okaral devetkratnega svetovnega prvaka Valentina Rossija (Yamaha), ker se je pred tednom dni udeležil rojstnodnevne zabave njegovega dekleta Sofie Novello.

Italijanska manekenka je 13. oktobra praznovala 27. rojstni dan, zabave pa se je udeležil tudi Rossi, ki se je v Francijo pripeljal z zasebnim letalom. Po vrnitvi v Španijo, kjer bosta na dirkališču v Alcanizu na sporedu dve dirki za veliko nagrado, je bil pozitiven na koronavirus.

Covid-19 Takšno je stanje Valentina Rossija

Foto: Twitter "Vsak ima osebno odgovornost, da se zaveda tveganja. Kdor želi dirkati, se ne udeležuje rojstnodnevnih zabah ali zasebnih druženj. Tudi sam se doma ne družim s prijatelji,  ne obiskujem restavracij ali česa podobnega," je bil v odzivu na Rossijev pozitiven vzorec oster Espargaro. 

"Sezona je že tako čudna, največjo škodo pa bodo utrpeli tisti dirkači, ki se bodo okužili s koronavirusom, saj bodo morali izpuščati dirke. Jaz se družim samo z ženo in s hčerko. Poslužujemo se ekstremnih preventivnih ukrepov. Roke si umivam 30-krat na dan in ves čas nosim masko."

"V domovino se vračam samo z dovoljenjem, ob vrnitvi pa moram predložiti negativni test. Valentino bo izpustil dve dirki, zato je prvenstvo zanj izgubljeno. Vsak je odgovoren za svoja dejanja," je zaključil Španec.

Foto: Epa pol espargaro

Rossi je bil pred nedeljsko dirko uvrščen šele na 13. mesto skupne razvrstitve, tako da ni imel nobenih možnosti za osvojitev naslova svetovnega prvaka. Kljub temu je v pogovoru za Sky Sports Italia dejal, da komaj čaka vrnitev na steze.

Enainštiridesetletnik je že pred časom potrdil, da bo tudi v prihodnji sezoni dirkal v kraljevskem motociklističnem razredu. 

Konec ugibanj Yamaha potrdila Rossijevo odločitev

View this post on Instagram

Quando ti fanno delle mani stupende e scatta suuuubito il selfie🤤 @lacoachdelleunghie

A post shared by FRANCESCA SOFIA NOVELLO (@francescasofianovello) on

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.